Szöllősi György (udvari sportújságíró) végre rendet tett Nemes Nagy Ágnes megítélésében

Lezárt tartalom a Kör tagjainak irodalom
szeptember 5., 10:49
comments 22

100 éve született Nemes Nagy Ágnes költő. Különböző módokon ünneplik az évfordulót, a Versünnep Alapítvány például úgy, hogy Nemes Nagy és a 120 éve született Illyés Gyula írásaival lehetett jelentkezni az idei versenyre.

photo_camera Nemes Nagy Ágnes költő a Királyhágó utca 5/b szám alatti otthonában 1963-ban. Fotó: Fortepan/Hunyady József

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a NER udvari sportújságírója, a magyar foci hivatalos, diplomataútleveles nagykövete, egészen másként közelít Nemes Nagy Ágnes életművéhez. Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója, kormánypárti Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztő tanácsadója facebookos posztja alatt gondolta úgy Szöllősi, hogy ideje szakítani a hivatalos Nemes Nagy megítéléssel.

„Kollaboránsok voltak mind, Nemes Nagy Ágnest is beleértve.”

Szöllősi tökéletesen illusztrálja egyébként azt, amiről eredetileg szól a Belénessy által megosztott poszt. Azt ugyanis eredetileg két éve írta Szabó T. Anna költő, író. Ebben egy Nemes Nagy visszaemlékezés szerepel arról, hogy a 30-as évek népi írói, köztük Illyés Gyula, hogyan lettek az 50-es évekre a Rákosi-rendszer haszonélvezői.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt