Putyin azzal fenyeget, hogy elzárja a gázcsapot, ha Brüsszel bevezeti az ársapkát

háború
2022 szeptember 08., 05:27
comments 30

Oroszország se gázt, se olajat, se szenet nem fog szállítani Európába, ha az EU-ban ársapkát vezetnek be az orosz gázra, mondta Vlagyimir Putyin szerdán a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn hozta nyilvánosságra ezt az elképzelést, ami más javaslatokhoz hasonlóan az energiaárakat próbálná visszafogni.

Vlagyimir Putyin Vlagyivosztokban szeptember 7-én.
photo_camera Vlagyimir Putyin Fotó: SERGEI BOBYLYOV/AFP

Putyin, aki februárban háborút indított Ukrajna ellen, ugyanezen a vlagyivosztoki eseményen beszélt arról is, hogy megint korlátozná az ukrajnai gabonaexportot, és aggodalmát fejezte ki a brit demokráciával kapcsolatban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.