444. oldal #6: Így húz a mélybe a kozmikus borzalom

podcast
2022 szeptember 17., 08:56

H. P. Lovecraft a XX. századi horrorirodalom egyik nagymestere, az általa teremtett sötét fantáziavilágnak a mai napig sokmillió rajongója van.

Lovecraftnak rövid élete alatt sikerült megújítania a horror műfaját, és az általa teremtett mitikus világ maradandó nyomot hagyott a popkultúrában. Azt mondják róla, hogy őrült volt, de podcastunkból kiderül, hogy könnyen lehet, hogy ez csak utólagos marketingfogás a kiadók részéről. Nemes Z. Márió esztétával és Tomasics Józseffel, a Magyar H. P. Lovecraft Társaság alapítójával beszélgettünk.

  • 01:16 - Lovecraft világa
  • 06:21 - Megérteni Lovecraftot
  • 9:37 - Miért lett az utóbbi időben a popkultúra része?
  • 13: 47 - Milyen horrorra számítson, aki ezeket a könyveket akarja olvasni?
  • 18:48 - Rasszizmus, antiszemitizmus, és a szerző.
  • 24:55 - Őrült volt-e Lovecraft?

A műsorban szóba került olvasmányajánló itt található.

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.