A szárnyaló infláció mellé beindult az elbocsátási hullám is

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 19., hétfő 3:42
3

Az idei utolsó negyedévben és 2023 első negyedévében jó eséllyel technikai recesszióba fordul az ország. Ehhez egymást követő két negyedévben kell visszaesnie a gazdaságnak – olyan recesszió pedig még nem volt, amely ne okozott volna munkanélküliséget. A cégek teljesítménye csökken, a lakossági fogyasztás visszaesik, ennek tankönyvi következménye a megugró munkanélküliség. Az állami szektor sem ússza meg: Csepreghy Nándornak, az Építési és Beruházási Minisztérium miniszterhelyettesének bejelentése szerint a kormány 270 beruházást függesztett fel 2100 milliárd forint értékben. Ez nemcsak a GDP csökkenését okozza, hanem a munkahelyeket is veszélyezteti, és ennek már mutatkoznak is a jelei.

Például a Nemzeti Közlekedési Központból újabb negyven embert rúgtak ki, így a Népszava információi szerint a korábbi 330-ból mintegy 150-en maradtak, de ők is úgy számolnak, hogy menniük kell. A sajtóinformáció szerint hasonló sorsa juthat hamarosan a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt is.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt