Egy katolikus pap kettős élete

Lezárt tartalom a Kör tagjainak FILM
november 6., 10:13
comments 33

„Hazudok, mert ha ott vagyok, akkor az apaságot tagadom le, ha meg itt, akkor a papságot. Hazugság az egész” – így hangzik A döntés című dokumentumfilm tételmondata egy magyar katolikus pap szájából, akinek titokban felesége és három gyereke van.

A dokumentumfilm, ami a Verzió Filmfesztiválon lesz látható, arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire elavult a papi cölibátus, és hogy egyre többen vannak, akik bár felesküsznek, ezt nem tartják be. A Vizkelety Márton és Ugrin Julianna által rendezett dokumentumfilm egy magyar pap életén keresztül mutatja be a problémát, aki titokban tartja a családja létezését, de végül feladja kettős identitását, és eldönti, hogy otthagyja a papi pályát.

Polgár Róbert murakeresztúri plébános életébe akkor csöppenünk bele, amikor kilenc év után arra az elhatározásra jut, hogy felfedi a falu közössége előtt a titkát, és ezzel együtt felhagy a papi hivatással. A dokumentumfilm az elején bemutatja, hogy Róbert atya mennyire közkedvelt a faluban: focizik a helyi csapatban, a fiatalokhoz közelebb hozza a vallást, amolyan laza, modern pap, akiről meg se lehet mondani, hogy mi a hivatása, amikor civil ruhában van.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt