II. Erzsébet Liz Truss-szal történő találkozója óta készenlétben voltak a London Bridge művelet résztvevői

külföld
2022 november 07., 06:53

Már aznap készenlétbe állították az illetékeseket II. Erzsébet temetésére, amikor a királynő találkozott az Egyesült Királyság frissen kinevezett miniszterelnökével, Liz Truss-szal, árulta el egy brit katona. A 43 éves Johnson Beharry azt mondta, hogy levelet kapott a királyi hivatalnokoktól, amiben arról érdeklődtek, hogy a régóta regnáló uralkodó halála esetén rendelkezésre áll-e. Bár azt feltételezte, hogy ez az e-mail csak protokolláris volt, alig 24 órával később kapott egy utólagos hívást.

photo_camera Fotó: JANE BARLOW/AFP

Alig egy nappal később a királynő meghalt, az Egyesült Királyság nemzeti gyászba vonult, és megkezdődött a London Bridge és a Unicorn hadművelet, amik az uralkodó halálát követő protokolláris lépések és a temetési előkészületek gyűjtőnevei.

Johnson - aki az Irakban tanúsított bátorságáért elnyerte Nagy-Britannia legmagasabb és legrangosabb katonai kitüntetését, a Viktória-keresztet - azt állítja, hogy mindig is tudott a London Bridge hadműveletről, és korábban „informálisan” beleegyezett, hogy részt vesz benne. Arról, hogy mi is lesz a feladata, nem kapott tájékoztatást.

A királynő halála előtti napon a London Bridge hadművelet tisztviselőivel folytatott telefonbeszélgetésben Johnson azt mondta, hogy bármit megtesz, ha szükségük van rá. A katona azonban nem gondolt többet a beszélgetésről, mint elárulta: „Azt hittem, hogy egyszerűen csak frissítik a rendszert.” (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.