Kormányinfó vs. valóság: Gulyás Gergely épp csak a lényegről nem tudja vagy akarja tájékoztatni a lakosságot

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 november 10., 12:12
comments 19

Szerdán 21,1 százalékos infláció és 40 százalékos élelmiszerár-drágulás árnyékában, több mint két hét után újra kormányinfót tartott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hogy tájékoztassák a lakosságot és a sajtót a kormányülés legfontosabb döntéseiről.

A legfőbb bejelentés az az inflációt érdemben még középtávon sem kezelő intézkedés volt, hogy hatósági árassá teszik a tojást és a krumplit is. De hogy milyen tojást és milyen burgonyát, azt Gulyás Gergely nem tudta megmondani.

Végül a miniszterelnöki sajtóiroda jelezte, hogy az árstop az emberi fogyasztásra alkalmas tyúktojásra és krumplira vonatkozik. (Egyébként gond lehet a hatósági árból: krumpliból eddig is hiány volt, behozatal nélkül nem boldogul az ország, a madárinfluenza miatt pedig kevesebb a tyúk, így a tojás is, eddig az import biztosította a forgalom 25 százalékát.)

Aztán este a Magyar Közlönyben jelent meg egy sor rendelet, így kiderült, hogy Gulyásék egészen fontos ügyekben nem számoltak be a változásokról.

Nem beszéltek arról, hogy változtattak a légitársaságokat érintő különadón.

De azt is elfelejtették közölni, hogy sötétben maradhatnak a települések, az új rendelet szerint ugyanis külön engedély nélkül kapcsolhatják le a közvilágítást.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt