Csák János minisztériumából is kapott egy kicsit Nagy Márton

POLITIKA
2022 november 22., 07:33

Módosították a kormány feladatmegosztásáról szóló rendeletet, miután a közlekedés Lázár János minisztériumához került, Nagy Márton pedig önálló tárcát kapott.

A Lázár vezette Építési és Közlekedési Minisztérium - amit kedden fognak átnevezni Építési és Beruházási Minisztériumról - most már többek közt az alábbi ügyekért is felel:

  • közút, légi, vasúti és vízi közlekedés,
  • utakkal kapcsolatos szabályok, közlekedési szolgáltatások,
  • gépjárművezető-képzés,
  • közlekedési infrastruktúra (vasút, helyközi közösségi közlekedés),
  • logisztikai rendszerek fejlesztése,
  • infokommunikációs infrastruktúra-fejlesztési javaslatok kidolgozása.

Az átszervezésről Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondása után döntött Orbán Viktor.

Lázárt hétfő esti fórumán kérdeztük, miért távozott máris Vitézy Dávid közlekedési államtitkár is, ahelyett, hogy az ő minisztériumában folytatta volna. „Ezt tőle kell megkérdezni. Azt, hogy én mit szeretnék, azt senki nem kérdezte meg, meg nem is várta meg, úgy látom” - válaszolta.

photo_camera Lázár János és Nagy Márton hallgatja Orbán Viktort a parlamentben Fotó: Németh Dániel

Nagy Márton gazdaságfejlesztési tárcája szintén átvesz néhány területet Palkovicstól: a belgazdaságot, a foglalkoztatáspolitikát, az iparügyeket és a társadalmi párbeszédet. A vállalkozásfejlesztést is megkapja, ez eddig Csák János kulturális-innovációs minisztériumához tartozott. A felnőttképzésért viszont - ami eddig szintén Palkovicsnál volt - most már Csák fog felelni.

Az új energiaügyi minisztérium vezetője Lantos Csaba lesz.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.