Putyin a háború végéről és a fogolycserékről beszélt

háború
2022 december 09., 19:47
comments 17

„A különleges katonai művelet” a terv szerint halad, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a kirgizisztáni Biskekben tartott sajtótájékoztatón, ahol beszélt a fogolycserékről, a háború lehetséges befejezéséről és arról, hogy Oroszország folytatja az ukrán energiarendszer bombázását.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. december 9-én
photo_camera Putyin a kirgiz sajtótájékoztatón. Fotó: SERGEI BOBYLYOV/AFP

Amennyiben Moszkva és Washington kompromisszumot talál, több amerikai-orosz fogolycsere lehetséges, mondta Putyin egy nappal rá, hogy a kétszeres olimpikon Brittney Grinerért cserébe hazahozhatták Viktor But orosz fegyverkereskedőt. „Nem vetjük el, hogy ezt a munkát a jövőben is folytassuk” - mondta az elnök annak ellenére, hogy a 2018 óta kémkedés vádjával börtönben ülő egykori tengerészgyalogos, Paul Whelan továbbra is orosz fogságban maradt.

„Az elszámolási folyamat egésze valószínűleg nehéz lesz, és eltart majd egy ideig. De így vagy úgy, a folyamat minden résztvevőjének el kell fogadnia a valóságot” - mondta az elnök a háború lezárásával kapcsolatban. „Minden stabil. Nincsenek kérdéseink, se problémáink” - mondta a hivatalos orosz kommunikáció által különleges katonai műveletnek nevezett orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. (Euronews, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.