Putyin a háború végéről és a fogolycserékről beszélt

háború
2022 december 09., 19:47
comments 17

„A különleges katonai művelet” a terv szerint halad, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a kirgizisztáni Biskekben tartott sajtótájékoztatón, ahol beszélt a fogolycserékről, a háború lehetséges befejezéséről és arról, hogy Oroszország folytatja az ukrán energiarendszer bombázását.

photo_camera Putyin a kirgiz sajtótájékoztatón. Fotó: SERGEI BOBYLYOV/AFP

Amennyiben Moszkva és Washington kompromisszumot talál, több amerikai-orosz fogolycsere lehetséges, mondta Putyin egy nappal rá, hogy a kétszeres olimpikon Brittney Grinerért cserébe hazahozhatták Viktor But orosz fegyverkereskedőt. „Nem vetjük el, hogy ezt a munkát a jövőben is folytassuk” - mondta az elnök annak ellenére, hogy a 2018 óta kémkedés vádjával börtönben ülő egykori tengerészgyalogos, Paul Whelan továbbra is orosz fogságban maradt.

„Az elszámolási folyamat egésze valószínűleg nehéz lesz, és eltart majd egy ideig. De így vagy úgy, a folyamat minden résztvevőjének el kell fogadnia a valóságot” - mondta az elnök a háború lezárásával kapcsolatban. „Minden stabil. Nincsenek kérdéseink, se problémáink” - mondta a hivatalos orosz kommunikáció által különleges katonai műveletnek nevezett orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. (Euronews, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt