Egy nem is annyira meglepő kinevezés: a volt jobbikos, aztán mihazánkos képviselő Volner János Szijjártóéknál lesz diplomata

POLITIKA
2022 december 10., 14:37
comments 39

Az ellenzék ellenzékének karrierhírei: Volner János csatlakozik a Külügyminisztériumhoz. A Telex megerősített értesülése szerint a Magyar Gárda szóvivőjeként induló, a Jobbikban alelnöki posztig jutó, majd a Mi Hazánk felé lelépő, aztán saját pártot alapító Volner

külgazdasági attasé lesz Szingapúrban.

Paczolay Mátét, a külügy szóvivője Volner kinevezéséről azt mondta. hogy „a Külügyminisztérium kapuja mindig nyitva állt azok előtt, akik készek a magyar nemzeti érdekért dolgozni és ez a jövőben sem fog változni”.

Volner János független képviselő
photo_camera Volner János Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Volnert korábban a kormánypárti média munkatársai a bokorba is követték lesifotóssal, 2019-re aztán a kormánymédia kedvence lett. Időnként nagy segítséget tett a Fidesznek, például a választási törvény módosításával, volt, hogy besegített a parlamenti kétharmad biztosításához vagy megszavazta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, esetleg megtámadta a Fudan ellenes népszavazást. De neki volt köszönhető, hogy egy napon tarthatták a kormány népszavazását és a parlamenti választást. Legutóbb akkor lehetett hallani róla, amikor a saját magáról elnevezett Volner Pártot Huxit Pártra nevezték át.

Nem Volner az egyetlen exjobbikos, akinek Szijjártó Péter lesz a főnöke. Bencsik Jánosról a héten derült ki, hogy torontói főkonzul lesz. Neki is volt saját pártja, a Polgári Válasz, amit azután alapított, miután kilépett a Jobbikból 2020-ban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.