Felmond Simkó Edit tanár, aki februárban még egyedül tiltakozott az iskolájában

oktatás
2023 január 04., 18:11

Beadja felmondását - saját szavaival lemondását - Simkó Edit, az a tanár, aki tavaly februárban az elsők között vett részt polgári engedetlenségi akcióban, ráadásul akkor még az iskolájából egyedüliként. A magyar irodalmat és nyelvet tanító pedagógus Szász Zsófi akkori videójában is megszólalt:

link Forrás

„Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp. Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből. Milyen ostoba pontok. Milyen aljas pontok. A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson” - írja Facebookon Simkó Edit. Az ötlet, amire utal, a pedagógusok és iskolaigazgatók részére tervezett teljesítményértékelési rendszer bevezetése, melyről szerda reggel számolt be egy minisztériumi dokumentum alapján a Népszava. „Ha ezt a rendszert tovább szolgálom, magamat árulom el, és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerülök. Egy újabb áttét lennék egy rákbeteg szervezetben” - írja Simkó.

A pedagógus tavaly február óta rendszeres résztvevője volt a különböző, az oktatás állapota miatti akcióknak, és számos tüntetésen felszólalt. Részt vett a szeptemberi gördülő polgári engedetlenségben is, mely után pár nappal épp külsős programon volt diákokkal egy parkban, ahová a tankerület emberei utána vitték a fenyegető levelet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.