Kubatov személyesen is hibásnak érzi magát, amiért távoztak a Liu-testvérek

sport
2023 január 20., 08:27

Nem távolítják el az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang szobrát a Fradi olimpiai bajnokainak sétányáról, mondta Kubatov Gábor, a klub elnöke a közmédiának adott interjúban. A csatorna felvetette, hogy szurkolói fórumokon többen követelték, hogy Shaoang szobrát tüntessék el a klub olimpiai bajnokainak sétányáról, a hirado.hu kérdésére viszont Kubatov megerősítette, a szobor marad, hiszen a Ferencváros sportolójaként Shaoang olimpiai aranyat szerzett a magyaroknak. Majd hozzáteszi

a Liu testvérek távozásában a klub és ő személyesen is hibás, mert országváltási szándékuk akkor kezdődött, amikor a szövetség nem tudott megállapodni az edzőjükkel. „Ha egy kicsit gyorsabban reagálunk, akkor a Ferencvárosnak a szövetség helyébe kellett volna lépni és tető alá hozni a megállapodást", mondja. Korábban Kubatov egyedül a korcsolyaszövetséget hibáztatta.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a pekingi téli olimpia nyitóünnepségén 2022. február 18-án.
photo_camera Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a pekingi téli olimpia nyitóünnepségén 2022. február 18-án. Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A Liu testvérek augusztusban jelentették be, hogy követnék edzőjüket, az egy hónappal korábban távozott Csang Csing Linát Kínába, hogy vele folytathassák a felkészülésüket. Országváltásról akkor még nem volt szó. A hír után Kósa Lajos azt mondta: „A Liu-fivérek magyarok. Magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni. A magyar himnusz dobogtatta meg a szívüket, és az FTC versenyzői ma is”. Több hetes huzavona után a Kósa vezette szövetség végül ingyen engedte el az olimpiai bajnok testvérpárt, pedig korábban több százmilliós lelépési pénz megfizettetésével fenyegették őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.