Rejtő Jenő 80 éve kedvenc, és bár semelyik politikai oldal sem átkozza, mégis mindössze három kurta utca viseli a nevét, és még az emléktábláját is rossz házon avatták fel. Hiába rajong érte Orbán Viktor is, ha valami humoros, annak nincs helye a nemzeti kánonban? A 444. oldal következő adása. Rákosiék még tiltották, de később 5-6 milliós példányszámban keltek el a Rejtő-könyvek a szocializmusban. Egy 2017-es kutatás szerint még mindig a negyedik legnépszerűbb magyar író, ennek ellenére semmi nem viseli a nevét, Rejtő-emlékév sincs és a tananyagban sem szerepel. Milyen kalandok ihlették Piszkos Fredet és Vanek urat? Tényleg megjárta az idegenlégiót? Milyen drog kellett az íráshoz? Rejtő Jenő a 444. oldal legújabb adásában.
Vendégeink Veres András irodalomtörténész, tankönyvíró és Thuróczy Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa voltak.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.