Fideszes képviselő: A sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti

Média
2023 március 17., 05:19

„Ma, 2023-ban elmondható, hogy a sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti.”

Így foglalta össze Vígh László fideszes parlamenti képviselő, hogyan gondolkodik az ország vezetése az újságírás és a média szerepéről. A magyar sajtó napja alkalmából közzétett videóját az RTL Híradó idézte.

Vígh azt is mondta: „A sajtószabadság azt is jelenti, hogy segít a sajtó nekünk abban, hogy építsük mindazt, amit elkezdtünk (...)”

link Forrás

Épp a napokban írtunk arról, hogy a több mint százmilliárd forintból fenntartott állami média rendszeresen évekkel korábbi felvételekkel illusztrálja a menekülthelyzetről szóló tudósításokat, összhangban a kormány migránsellenes politikájával.

Március elején az ment a híradóban, hogy Gyurcsány szerelmes Putyinba, a Petőfi TV-n pedig kikeverték az orbánozós sort Beton.Hofi számából.

Eközben a kormány jóvoltából létrejött KESMA-birodalomban tombol az oroszpárti propaganda. Novemberben Gulyás Gergely miniszter azt mondta, a kormánynak ehhez semmi köze, de hülyeségnek nevezte, amit például az Origo írt, hogy Ukrajna megtámadta volna Oroszországot.