Gulyás Gergely David Pressmannél is jobban meg tudta lepni a magyar zsidó közösséget

vélemény
2023 április 24., 04:01

Kisebb vihart kavart, hogy az amerikai nagykövet pészah alkalmából meglepte a zsidó vezetőket, akiket széderestére hívott a rezidenciájára. David Pressman jó ötletnek gondolta, hogy előzetes egyeztetés nélkül Gyöngyösi Márton Jobbik-elnököt is elhívja a vacsorára. A politikus még 2012-ben a Parlamentben azt javasolta, hogy írják össze a Magyarországon élő, illetve a Parlamentben ülő zsidó származású magyarokat, mert ők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. 1945 óta nem hangoztak el ehhez hasonló mondatok az Országházban, pedig korábban olyan filoszemitizmussal nem vádolható politikusok ültek ott, mint Bogár László, Raffay Ernő, Csurka István, Zuschlag János vagy Novák Előd.

Ha Magyarországon zsidó emberek kellemetlen helyzetbe kerülnek, akkor Bayer Zsolt és Gulyás Gergely nem maradhatnak csendben.

A két antifasiszta a Bayer Zsoltról elnevezett tőrőlmetszett antishow-ban ült össze – ez egy szórakoztató show, amiben Gulyás Gergely a sztárvendég, sőt az egyetlen vendég –, hogy mélyen felháborodjanak az amerikai nagykövet húzásán. A kancelláriaminiszter szerint Pressmannek illene bocsánatot kérnie a zsidó szervezetek vezetőitől, mert egy közismert antiszemitával ültette le őket ünnepelni.

photo_camera Fotó: US Embassy Budapest/Facebook

Gulyásnak ebben igaza is van.

Az viszont már nem fért bele a show feszes műsoridejébe, így nem is került szóba, hogy korábban a show házigazdája, Bayer Zsolt még azon bosszankodott, hogy a coheneket, cohnokat meg a schiffeket nem sikerült mind egy szálig nyakig beásni az orgoványi erdőben. Ezenfelül az sem lett megemlítve, hogy Gulyás Gergely 2016-ban Pressmannél is nagyobb tréfával lepte meg a hazai zsidó közösséget.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.