Kedd van, mától mindenkinek elérhető a Borízű #119: Kivel lesz a NER, amikor összecsapnak a medvék és a magyarok?

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ha szeretnéd a Borízű Hang adásait már a megjelenés napján (jellemzően vasárnap hajnalban) elérni, „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra lesz szükséged.

Érdekfeszítő műsorunk ezúttal is számtalan izgalmas, elgondolkodtató, meghökkentő vagy éppen humoros tartalomelemet kínál az igényes, tájékozott, magára sokat adó tartalomfogyasztók, azon belül is elsősorban az üzleti döntéshozók számára.

  • 00:36 Winkler Róbert kakát kap enni, de igazából tengeri uborka. Miért eszik egyáltalán bárki tengeri uborkát?
  • 05:06 A tengeriuborka-evés világtörténelmi jelentősége. Cook kapitány és a hülye, aki nem vette észre Ausztráliát.
  • 08:40 Mennyi egy kiló kézzel bűvárkodott tengeri uborka? Hand dived scallops. Az abalone hivatalos magyar neve tengeri fülcsiga.
  • 10:49 Fitnesstippek 94 éveseknek. Lassú felkelés és fogcsattogtatás.
  • 14:47 India, Kína, Melbourne és Sydney lakossága. Farkashoz nem értő emberek társadalmi látlelete egy farkas kapcsán. Orbán titkára és a farkas.
  • 17:01 Kommunikációs zavar farkasügyben. Orbán és Putyin sztálingrádjai. Farkasvadászat és zsurki vodkagyár.
  • 19:46 Olasz medve a futó ellen. Erdélyi medve a magyarok ellen. Kivel lesz a NER, amikor összecsapnak a medvék és a magyarok?
  • 23:02 Bede Márton pontosítja, mi és hogy lett rosszabb az elmúlt egy évben. Mi számít szintlépésnek a lejtőn? Kinek mennyi maradt a fizetéséből? Hol lehet minden ponton vitatkozni mindennel?
  • 28:56 És most sport! Mit lehet lopni a biatlonból? Mennyit keres Norvégia a háborún? Hogy kell egyáltalán lopni?
  • 32:30 A szlovák lombkoronaösvények koronázatlan királya: Bachledka. Ebből hogy tudnánk lopni? A nemzeti lombkoronasétány-klaszter. Borbás Marcsi keresztezése Kiss Róbert Richárddal. Bede Márton feltalálja a közmédiát.
  • 36:22 További hungarikumok: kubikusság, lakógyűlés, kézmosás. A nagy holland és török kubikusélet.
  • 38:58 Hogy kell bubbletea-t rendelni? Traditional style tápiókabubble. A sör drágább, vagy a tea? Bud Lightot tud valaki?
  • 46:14 Winkler Róbertet ismét megkínozza a macskája. A dorombolás mint gyógyító frekvencia. Hány macskánk van átlagban?
  • 48:55 Helyreigazítás: Mötley Crüe.
  • 50:11 Gyöngyösi Márton kalandjai a zsidókkal és az amerikai követségen. Iftar a hollandiai amerikai nagykövetségeken? Elképzelhető, hogy egy amerikai nagykövetség tévedjen?
  • 57:33 Szerzői jogi újdonságok és a sajtófotósok zsarnoksága.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast