Berlusconi temetése előtt egy milánói étteremben ebédelt Orbán

gasztronómia
2023 június 14., 15:40

Szerda délután 3-kor kezdődött Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök temetése a milánói dómban. Kevés külföldi állami vezető ment el, de ahogy azt már előre megírtuk, Orbán Viktor köztük van. Olyannyira, hogy a Republicca újságírói látták is őt egy helyi étteremben ebédelni.

link Forrás

A gasztrofixált olasz sajtó általában segítőkész, de most nem írják, melyik étteremben és kikkel fotózták le a magyar miniszterelnököt. Még égetőbb kérdés, amit a képről szintén nehéz megmondani: mit ebédelt Orbán? Januárban, Benedek expápa temetése után kagylót és homárt.

Silvio Berlusconi hétfőn, 86 éves korában halt meg Milánóban. Az oligarcha-miniszterelnök politikai karrierje óriási hatással volt Orbán Viktorra. Berlusconi a mai újpopulistákat évtizedekkel megelőzve határozta meg, milyen legyen a 21. századi politika.

Orbánon kívül Abdul Latif Rashid iraki elnök és Tamim bin Hamad katari emír ment el személyesen a temetésre. Recep Tayyip Erdogan török elnök a külügyminiszterét küldte, az Európai Uniót az olasz pénzügyi biztos, Paolo Gentiloni képviseli. Az uniós tagállamok a nagykövetüket küldik a szertartásra, valószínűleg így tesznek a britek és az amerikaiak is. Bár jó kapcsolatban álltak, Vlagyimir Putyin nem megy el a temetésre - már csak azért sem, mert a hágai bíróság nemzetközi elfogatóparancsa van ellene érvényben.

(via hvg)