Megújulhat a Twitter logója, egy villódzó "X" válthatja fel a korábbi emblémát

biznisz
2023 július 23., 08:47

Megváltoztatná a Twitter logóját Elon Musk - írja a Reuters. Terveit egy vasárnapi tweetjében jelentette be, amiben úgy fogalmazott, hogy „hamarosan búcsút mondunk a Twitter márkának és fokozatosan az összes madárnak”. Majd hozzátette, hogy „ha ma este egy elég jó X logó kerül fel, akkor holnap világszerte élesben (is) bevetjük”.

photo_camera Fotó: JAAP ARRIENS/NurPhoto via AFP

Musk egy villódzó "X" képét posztolta, majd később a Twitter Spaces audio chatben "Igen" választ adott arra a kérdésre, hogy változik-e a Twitter logója, hozzátéve, hogy „rég meg kellett volna tenni”.

Mióta Musk októberben megvásárolta a Twittert, a cég üzleti nevét X Corp-ra változtatta, ami a milliárdos elképzelését tükrözi, hogy a kínai WeChathez hasonló "szuperalkalmazást" hozzon létre. Ugyanakkor a Twitter honlapja szerint a kék madarat ábrázoló logó a „legjellegzetesebb vagyontárgyuk” és ezért védik annyira.

A madarat áprilisban már egyszer ideiglenesen a Dogecoin Shiba Inu kutyával helyettesítették, ami hozzájárult a kriptovaluta piaci értékének ugrásszerű növekedéséhez.

A vállalatot akkor is széleskörű kritika érte a felhasználók és a marketingszakemberek részéről, amikor Musk a hónap elején bejelentette, hogy a Twitter korlátozza, hogy naponta hány tweetet olvashatnak a különböző felhasználók. A napi korlátozások hozzájárultak a Meta tulajdonában lévő rivális szolgáltatás, a Threads növekedéséhez: az új platformra öt nap alatt több mint 100 millióan regisztráltak.

Kedden a Twitter volt alkalmazottai keresetet nyújtottak be a cég ellen, eszerint a cég legalább 500 millió dollár végkielégítéssel tartozik nekik. Mióta Musk felvásárolta, a Twitter a költségek csökkentése érdekében a dolgozók több mint felét elbocsátotta.