Ha szeretnéd a Borízű adásait már a megjelenés napján (jellemzően vasárnap hajnalban) elérni, „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra lesz szükséged.
A nemkávé kávék lesörpörték a természetes ízeket az idei nagy kávéexpón. A kérdés, hogy ami benne van, az hogy került bele? Antalóczy „Dewla” György, Kis „Kiszoli” Zoltán, Uj Péter és Winkler Róbert – tehát kétketted Daráló podcast és kétharmad Borízű hang kollab (avagy Kávéízű hang II.), a téma az athéni World of Coffee és az így-úgy (ki tudja, hogy) ízmanipulált kávék divatja.
(Mostantól három héten át rendkívüli kiadásokkal fárasztjuk a t. hallgatókat. Lesz még vendég profi futballista és zenetörténész is.)
Alapok:
A 2023-as athéni World of Coffee:
Mi a baj a feldolgozás közben extraaromásított kávékkal:
A kóstolt kávék:
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.