Kb. 1000 sofőr hiányzik a Volánbusznál

közlekedés
2023 szeptember 25., 19:04
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszél a Volánbusz Zrt. sajtótájékoztatóján a tapolcai autóbuszállomáson 2023. március 28-án.
photo_camera Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszél a Volánbusz Zrt. sajtótájékoztatóján a tapolcai autóbuszállomáson 2023. március 28-án. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet szerint kb. 1000 sofőr hiányzik a Volánbusznál, és a helyzet csak még súlyosabb, mivel a bezárt vasútvonalak helyett is buszoknak kell közlekedniük, ezeket a járatokat az állami Volánbusz üzemelteti.

Dobi István érdekképviseleti elnök az RTL Híradónak azt mondta: 20-25 százalékos béremelésre lenne szükség a buszvezetők megtartásához.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár arról írt, a budakeszi agglomerációs vonalon a reggeli csúcsforgalomban szükséges 35 buszból csak 21 közlekedett. A csatornának azt mondta, minden tíz buszból négy kimaradt.

Egy hete kezdődött a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal felújítása, olvasóink pozitív és negatív tapasztalatokról is írtak nekünk, abban egyetértve, hogy értékelik a vasutasok erőfeszítéseit.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a csatorna adásáig nem reagált az interjúkérelemre.