Milák volt edzője: Drámai dolog történt Kristóf életében

sport
2023 október 26., 15:07

„Nehéz erről beszélni, és nincs is felhatalmazásom, hogy részletekbe menjek, de drámai dolog történt Kristóf életében. Elvesztette egy nagyon közeli hozzátartozóját a közelmúltban, ami egészen biztos, hogy tovább nehezítette a helyzetét és talán még inkább „becsukta” őt” - mondta Selmeci Attila, Milák Kristóf korábbi edzője a Mandinernek egy interjúban.

Selmeci arról beszélt, hogy Milák „egy olyan periódusban van mentálisan, hogy magába zárkózik és nehéz beférkőznie oda belülre bárkinek”. Szerinte Milák Kristófnak különösen nagy segítségre és mentális támogatásra van szüksége, és úgy tudja, hogy jelenleg nem áll mellette mentális szakember, de szerinte „talán még nem késő”.

„Sajnos a hír igaz, a családot ismerem, de nem szeretnék erről többet mondani, csak arra kérek mindenkit, hogy ne ítélkezzenek Kristóf felett, mert egyikőnk sem látja a teljes képet. És azt se felejtsük el, hogy Kristóf nagyon korán feljutott a csúcsra, és már mindent elért, amit sportolóként, úszóként el lehet” - mondta Selmeci.

Milák Kristóffal hetek óta foglalkozik a sajtó, amiért a mostani edzője bejelentette, hogy Milák nem indul a hétvégi budapesti világkupa-versenyen, mert edzésre alkalmas állapotban sincs, és a 24. órában van, hogy felkészüljön a párizsi olimpiára. Mindezt tetőzte, hogy a Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor közölte: jobb, ha Milák gyorsan összekapja magát, mert tartozik Magyarországnak. A fiatal úszót Hosszú Katinka védte meg, aki szerint Milák semmivel sem tartozik. Arról, hogy ki tartozik kinek Bede Márton írt ebben a cikkben.