DK: Orbán Viktornak legfeljebb arra van esélye, hogy kinyissa a kávétejszínt és felhúzza a sliccét a folyosón

POLITIKA
2023 december 21., 14:38

Csütörtökön tartotta évértékelő nemzetközi sajtótájékoztatóját Orbán Viktor, ahol küzdelmekről, eredményekről, tervekről beszélt - és megállás nélkül brüsszelezett. A 444 nem kérdezhetett, de Rényi Dániel összefoglalta a katonás két óra történéseit, élő közvetítésünket pedig itt lehet visszakövetni.

A Demokratikus Koalíció közleményben reagált a miniszterelnök évértékelőjére: Orbán Viktor sem Brüsszel szemét, sem az európai pénzcsapot nem fogja kinyitni,

legfeljebb arra van esélye, hogy kinyissa a kávétejszínt és felhúzza a sliccét a folyosón, ahova kiküldik, amikor bent fontos döntések születnek- írják. Utalva vélhetően a múlt szerdai EU-csúcsra, amikor a vétó bevállalása helyett a miniszterelnök egyszerűen kisétált az ülésteremből, amikor az uniós vezetők az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szavaztak.

A Politico szerint több órányi tárgyalás után Olaf Scholz német kancellár javasolta Orbánnak, hogy ha nem hajlandó megállapodni, inkább hagyja el a termet. Más tisztviselők szerint előre megbeszélték ezt a koreográfiát.

Címlapkép: Németh Dániel/444