Orbán Ráhel olyan családban nőtt fel, ahol mindig is fontosnak tartották az adományozást

karácsony
2023 december 21., 17:59

„Olyan családban nőttem fel, ahol mindig is fontosnak tartottuk az adományozást”, nyilatkozta Orbán Ráhel a Blikknek. A lap a miniszterelnök idegenforgalmi szakember és üzletember lányát gondolta a legalkalmasabbnak arra, hogy karácsonyi jótékonykodásról kérdezze.

Orbán így elmesélhette, hogy a jótékonyság és a feltétel nélküli adományozás pici korától az élete része volt, hogy az ünnepek közeledtével szüleivel - Orbán Viktorral és Lévai Anikóval - szinte minden évben meglátogattak hátrányos helyzetű otthonokat, hogy két évtizede önkénteskedik az Ökomenikus Segélyszervezetnek, és tíz évvel ezelőtt

a gáton, zsákokat pakolva igyekezett segíteni a Duna mentén az árvízi védekezésben, „mert akkor azt kellett megtenni másokért”.Tavasszal Orbán Ráhel kilencvennégy hektárnyi földet vett a tokaji borvidéken, hegyvidéki odúja után pedig a Balaton déli partján, a Balalandben bővítette bababolt-hálózatát.

Az Odu Store névre hallgató „fenntartható” bababolt - aminek a megnyitójára anno mi is benéztünk - idén gyerekholmikat gyűjtött az Ökumenikus Segélyszervezetnek, akik rászorulókhoz juttatják el azokat. Horváth Bence még mindig aktuális cikke arról, hogyan jótékonykodjunk úgy, hogy annak legyen is értelme.

Címlapon: Orbán Sára, Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István és Lévai Anikó a Parlamentben. Németh Dániel/444.