Főtanácsadó lesz Ferencvárosban Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott oktató

POLITIKA
január 16., 06:02

„Az új évtől Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens főtanácsadóként segíti a munkámat” – jelentette be Facebookon hétfő este Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Ádám Gegesy Ferencet, a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezető polgármestert váltja a poszton.

A tavaly februári corvinusos vizsgabotrányban Ádám Zoltán etikai eljárásokat kezdeményezett, mert egy diákkal kivételeztek, miután a tanuló „érdemi MOL-részesedéssel” rendelkező családja nyomást igyekezett gyakorolni az intézmény oktatóira. Az első vizsgálatok még neki adtak igazat, végül kirúgták. Az ügyben Ádám munkaügyi pert indított.

A diákok többször is tüntettek, hogy a docenst vegyék vissza, az egyetem dolgozói felmérésében pedig a válaszadók 81 százaléka aránytalannak és jogtalannak nevezte Ádám Zoltán kirúgását.

link Forrás

A Corvinus rektora egy interjúban azt mondta, az Ádám által kirobbantott vizsgabotrány odáig vezetett, hogy MOL-os szülők gyerekeit zaklatták az egyetemen, illetve hogy több részletről nem számolt be a sajtó. Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató, a Corvinus kuratóriumának elnöke korábban megjegyezte, hogy szerinte a botrány politikailag motivált volt, később pedig azt mondta Ádám visszavételéről: ez egy munkáltatói jogkör, a munkáltató pedig az egyetem.