Jogsértő volt, hogy Curtis édesanyját mezítláb hagyta az otthona előtt a betegszállító

belföld
február 08., 13:39

A kórház és a mentőszolgálat nem, ellenben a betegszállítók hibáztak, amikor a Curtis néven ismert Széki Attila édesanyját a kórházból hazaszállították, és mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve magára hagyták a lakása előtt a lépcsőházban, írja a Telex.

Curtis január 20-án írta Facebookon, hogy édesanyját előző nap magas vércukorral, zavarodott állapotban szállították kórházba, másnap reggel pedig egy privát beszállító cég kocsija szállította haza. „Anyukánkat egy emelettel lejjebb egy instabil műanyag székre támaszkodva azt maga előtt tolva mint a járás segítő kocsija lenne sírva, kétségbeesve találtunk meg” – írta Curtis. A betegszállító alkalmazottját azóta kirúgták munkahelyéről.

Az ügyben – külső bejelentés nélkül – a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ rendelt el vizsgálatot, melyet csütörtökön zártak le. Az Országos Mentőszolgálat és a kórház tehát nem hibázott, a beszállító céget viszont kötelezték a belső szabályozások kiegészítésére.

„A betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában” – áll az NNGYK közleményében.