A 5-minute Crafts videóktól az influenszerek által reklámozott fogfehérítésen át a kínai boltok polcaiig egy tonna hülyeséggel találkozhatunk, ami elvileg arra hivatott, hogy szebbé tegyen minket. A valóságban viszont nemcsak irreális szépségideáloknak kéne megfelelnünk általuk, de még jó nagy kárt is tehetünk magunkban, ha tényleg szódabikarbónával csiszatoljuk az arcunkat, vagy ha kávés bőrradírt készítünk, amikor a bőrünknek nem is erre lenne szüksége.
Kipróbáltunk pár hülyeséget, hogy nektek már ne kelljen, és közben azt is megvitattuk, hogyan hatnak a mindennapjainkra ezek a kívülről érkező nyomások szépségügyben. Mennyit pakol ránk a társadalom, és mennyit a reklámpiac, drágább-e nőnek lenni, mint férfinak (persze), és hogyan viszonyulnak ehhez a tinédzserek.
Részletesebben:
Olvasnivalók, amiket jó szívvel ajánlunk:
Címlapkép: Kiss Bence/444
Podcastunk kéthetente jelentkezik új vendéggel, új tartalmakkal, és meghallgatható a 444 Spotify- és Apple Podcast-csatornáján is. A korábbi adások itt elérhetőek.
Mondjuk érthető az őrület, mert a TikTokon népszerűvé vált Stanley Cup eddig csak halvány rózsaszínben volt elérhető, most pedig már élénk rózsaszínben is.
Az EU tagállamai egyhangúlag elfogadták, hogy a jövőben a tagállamok maguk dönthessék el, hogy akarnak-e áfát szedni az elkerülhetetlenül menstruáló nőktől.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.