Közel 40 százalékkal több vármegye- és országbérletet adtak el március első hetében, mint február elején

közlekedés
március 09., 14:22

Az új tarifa- és kedvezményrendszer első hetében több mint 300 ezer vármegye- és országbérletet és több mint 20 ezer napijegyet vásároltak, közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel szombaton.

photo_camera Fotó: Nguyen Minh / Unsplash

Az értékesítés február első hetének adataival összevetve 37 százalékkal nőtt, ami arra utal, hogy az új tarifarendszer a korábbinál több utas számára képes vonzó alternatívává tenni a közösségi közlekedést Magyarországon, írja a közlemény.

A március 1-jével indult új rendszerben a megmaradt kétfajta bérletből, azaz a vármegye- és országbérletekből 315 ezret váltottak az utasok, ezek kétharmada vármegyei bérlet volt. Ennél a típusnál a MÁV szerint a BKK járatain is elfogadott Pest vármegyei bérlet okozta a növekedést. A teljesen új Magyarország24 és Vármegye24 napijegyekből közel 20 ezret adtak el. A vármegye- és országbérletekből a tavaly májusi bevezetésük óta összességében már több mint 5,6 millió fogyott.

A Magyarország24 napijegyet Molnár Kristóf ki is próbálta, összesen 1044 kilométert vonatozott. 18 óra alatt 10 megyében fordult meg vele, és meglepetésére minden a terv szerint alakult.