A tiszavirág életű VII. kerületi próbálkozás után Kőbányán talált új jelöltet a Tisza Párt

POLITIKA
május 03., 15:19

Frissítés 19:21 - Péntek délután a Színes Erzsébetváros nevében Lajos Béla Facebook-posztban jelentette be, hogy mégis önállóan, a szervezet élén indul az önkormányzati választáson.

A Tisza Párt újabb fővárosi polgármesterjelöltje jelent meg a Nemzeti Választási Iroda oldalán péntek délután: Barna Judit Annamária a jelenleg fideszes vezetésű Kőbányán indul D. Kovács Róbert ellen.

Annak érdekében, hogy a kedvező helyzetet kihasználva fővárosi listát állíthasson Magyar Péter pártja, csütörtökön három, majd pénteken még két Tisza-párti fővárosi polgármesterjelölt jelent meg a választási iroda honlapján – egyikük azóta visszalépett. A jelöltek közül többen annyira új szereplők, hogy még mindig nem tudjuk róluk pontosan, kicsodák. Éppen a visszalépő VII. kerületi jelölt a legismertebb: Lajos Béla a Színes Erzsébetváros civil szervezet polgármesterjelöltjeként már össze is gyűjtötte a szükséges ajánlásokat, csütörtökön azonban ezeket ledarálta, és újrakezdte a gyűjtést immáron tiszás jelöltként – majd péntekre már nem volt Magyar Péter pártjának jelöltje.

Miután a szélsőjobboldali Magyar Jelen és a Megafon számos tagja szinte egyszerre támadni kezdte a szerintük szélsőbaloldali, zsidóbarát és LMBTQ+-aktivista Lajost, a Tisza Párt kihátrálhatott mögüle. Az ügyben kerestük a Tisza Pártot és Lajost is, aki későbbre ígért tájékoztatást. Péntek délután Lajos a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán jelentette be, hogy látva, „[a szervezet] nagyon erős civil identitással rendelkezik” Erzsébetvárosban, mégis önállóan indul az önkormányzati választáson.

A pártnak Lajos kiesésével is megvan a fővárosi lista állításához szükséges három kerületi polgármesterjelöltje. Magyar péntek este hivatalosan is bejelentheti a tiszás polgármesterjelölteket. Azt ígérte, ugyanannyi fideszes vezetésű kerületben indulnak, mint ahány ellenzéki vezetésűben. A XVIII. kerületben, ahol korábban már megnevezték polgármesterjelöltjüket, mostanra két egyéni képviselőjelöltjük is van.

Címlapfotó: Bankó Gábor/444