Lázár szerint a csendesebb mellékutcákon kellene kerékpárutakat kialakítani

közlekedés
május 30., 17:09

Az építési és közlekedési miniszter a június 9-i választásokkal kapcsolatos kérdésekről tartott kispesti utcafórumot Dódity Gabriellával, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével.

A városi közlekedést érintő kérdéseknél Lázár János azt mondta, a kerékpárút nem a főút egy darabjának leválasztását jelenti, és a város „nem feltétlenül kerékpározásra lett kitalálva”, inkább a csendesebb mellékutcákon kellene kerékpárutakat kialakítani.

Almási István akkori polgármester (b) és Lázár János még a Miniszterelnökséget vezető miniszterként és a térség országgyűlési képviselőjeként (j) a felújított hódmezővásárhelyi kerékpárutak átadása alkalmából rendezett közös biciklizésen 2014. szeptember 20-án.
photo_camera Almási István akkori polgármester (b) és Lázár János még a Miniszterelnökséget vezető miniszterként és a térség országgyűlési képviselőjeként (j) a felújított hódmezővásárhelyi kerékpárutak átadása alkalmából rendezett közös biciklizésen 2014. szeptember 20-án. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Azt mondta, magát a kerékpározást támogatja, és mindenkit védeni szeretne, aki „gyöngébb, mint a gépjármű”, de nem szabad megbélyegezni azokat, akik autóval közlekednek, mert ők a legtöbbször ezt azért teszik, mert nincs rendesen megszervezve a tömegközlekedés. (MTI)