Magyar Péter az Egyenes Beszédben: Soros, Gyurcsány

POLITIKA
június 01., 11:26

Nem tudja létezik-e világot behálózó Soros-hálózat vagy terv, de Soros György „nem arról híres, hogy filantróp, hanem arról, hogy bedöntött pár országot, pár valutát, és megpróbálta lenyúlni az OTP-t”, válaszolta riporteri kérdésre Magyar Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában péntek este.

Később hozzátette, hogy a menekültek behozatalára irányuló Soros-terv „valószínűleg létezik”, az illegális bevándorlás visszaszorítására létrehozott határkerítés fenntartását a Tisza Párt is támogatja - de Soros más ügyekben tett azért jót is, a kormány Soros- és bevándorlóellenes kampánya pedig egy „mese”.

Magyar az adásban erősítette meg Rónai Egonnak, hogy nem megy el az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti és európai parlamenti listavezetői vitára: távolmaradását azzal indokolta, hogy azon nem vesz részt fideszes jelölt, annak pedig szerinte semmi értelme, hogy egymással vitatkozzon az ellenzék. A köztévé élő választási vitájának idejére - amin kisebb-nagyobb fenntartásokkal végül mind a tizenegy EP-listavezető részt vett - Magyar tüntetést is szervezett a Várkert Bazár elé, ahonnan szimpatizánsai élőben követhették a kivetítőn.

Kokainozás, migránsozás, pedofilbotrány - a közmédiás vita tizenöt percben.

link Forrás

A vita előtt Magyar eseményén megjelentek a DK-szimpatizánsai is, akik miatt Magyar egy ponton a rendőrök segítségét kérte, mivel többszöri felszólításra sem voltak hajlandók letenni a párt lógóival ellátott zászlóikat. Magyar az ATV-nek azt mondta, „nagyon rosszindulatú értelmezés”, hogy rendőrt hívott a DK-s tüntetőkre, valójában annyi történt, hogy a vitára tartva Dobrev Klára és szimpatizánsai

összegyurcsányozták őket.

Márpedig „csak a Fidesz érdeke, hogy a Tisza Pártot összegyurcsányozzák”, tette hozzá. Az interjúban Magyar elmondta, hogy ő is hallotta a pletykákat, miszerint a Fidesz főpolgármesterjelöltjét, Szentkirályit Alexandrát visszaléptethetik, de úgy gondolja, így is Karácsony Gergely fog nyerni a főpolgármesteri választáson.

Amennyiben a jövőben kormányt alakítana, Magyar visszaállítaná az egészségügyi minisztériumot és megszüntetné az „orvosbárók uralmát”, azonnal megemelné a családi pótlékot, segítene több mint négyszázezer létminimumon vagy azalatt tengődő nyugdíjasnak. A Tisza európai listavezetője szerint sok finanszírozási problémát megoldana - utalva a befagyasztott uniós forrásokra, sok ezer milliárd forintra -, ha Magyarország Lengyelországot követve csatlakozna az Európai Ügyészséghez, az unió bővítési politikájának kapcsán pedig nagyon rossz üzenet lenne, ha a nyugat-balkáni országokat nem vennék fel az Európai Unióba, de közben már Ukrajnával tárgyalnának a csatlakozásról.

Magyar szerint „ordas nagy hazugság”, hogy bevezetné a sorkatonaságot, Vlagyimir Putyint pedig háborús bűnösnek tartja - hozzátéve, hogy erről majd a hágai bíróságnak kell döntenie.

Ha lenne rá lehetősége, elsőként írná bele az alkotmányba, hogy csak két ciklusig lehet valaki miniszterelnök. (rtl.hu via ATV)

Kiemelt videóink