Lukaku még mindig nem tud érvényes gólt szerezni, de Belgium így is hozta a kötelezőt

  • Szombaton az E és az F jelű négyes mérkőzéseivel zárul az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója.
  • Csehország nem tudta kihasználni a fölényét, 1-1-es döntetlent játszott Grúziával.
  • Portugália lesimázta Törökországot, a második félidőben a pályára berohanó szurkolók jelentették a legnagyobb izgalmakat.
  • Belgium hozta a kötelezőt, 2-0-ra győzte le Romániát.
  • A magyar válogatott vasárnap este 9-től játszik a továbbjutásért Skócia ellen, ha nyerünk, azért még számolgatni kell majd.
  • Az Eb menetrendjét, az eredményeket és az eseményeket, itt lehet követni.
36 poszt
Időrend
június 22., 22:55

Belgium hozta a kötelezőt

2-0-ra verték Romániát. Teljesen nyílt az E-csoport, Szlovákia, Románia, Ukrajna és Belgium is 3 ponttal áll. Az utolsó fordulóban Belgium-Ukrajna és Szlovákia-Románia mérkőzéseket rendeznek.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

A cikk folytatódik

június 22., 22:38

De Bruyne góljával már kettővel vezet Belgium

Egy román játékos adta a gólpasszt, a belgák sztárja, Kevin De Bruyne egy védővel a nyakán is higgadtan lőtte be a ziccert.

2–0.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
június 22., 22:22

Lukaku gólt lőtt, de les miatt érvénytelen

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Romelu Lukaku harmadik gólját érvénytelenítik már az Eb-n. Továbbra is a kihagyott helyzeteiről fog szólni Lukaku Eb-je.

Az érvénytelenített gólja után újra helyzetbe került Lukaku, de Niță kapus védett.

június 22., 21:20

A belgáké a harmadik leggyorsabb Eb-gól

Csak úgy szórják a gyors gólokat az idei Eb-n.

Az albánok játékosának, Nedim Bajraminak összejött az Eb-k történetének leggyorsabb gólja az első fordulóban Olaszország ellen. A belga-románon Tielemans is fellépett a dobogóra, a 72 másodperc alatt lőtt gólja a harmadik leggyorsabb Eb-gól. A második helyen az orosz Kiricsenko görögöknek lőtt gólja áll 2004-ből, ő 67 másodperccel a kezdés után talált be.

június 22., 21:16

A pályára rohanó szurkolót nem, a portugál játékost sikerült letarolnia a biztonsági őrnek

Kis siker is siker, gondolhatta az őr, a PSG és a portugál válogatott csatára Gonçalo Ramos valószínűleg más véleményen volt.

A portugálok Törökország elleni meccsén minimum öt szurkoló rohant be a pályára, hogy szelfit csinálhasson Cristiano Ronaldóval.

link Forrás
június 22., 21:05

Vezetnek a belgák Lukaku remek gólpassza után

Lukaku lekészítése után Tielemans vágta be körülbelül 18 méterről. Villámgyors gól, Belgium soha nem is lőtt ilyen gyorsan gólt Eb-n.

Ezután a románok kerültek nagy helyzetbe, de Casteels bravúrosan védett. Eddig jó meccs!

photo_camera Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP
június 22., 20:32

Belgiumnak mélyről kell felállnia a románok elleni meccsre

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A belga szurkolók újraélték rémálmukat. A belgák Eb-nyitómeccsén a szlovákok ellen a belga csapat szinte egy az egyben lemásolta a 2022-es horvátok elleni vébémeccsüket. Nagy helyzetek, Lukaku hibák, nulla gól. Akkor az vébé kiesést ért, most ennyire nem drámai a helyzet. Még.

Az 1–0-ás vereség után Belgiumnak van honnan erőt merítenie. Az új edzővel, Domenico Tedescóval veretlenül zárták az Eb-selejtezős csoportjukat.

Ellenfelük Románia lesz, akik az első meccsen őrületes gólokkal verték Ukrajnát 3–0-ra.

A két csapat 2012-ben találkozott utoljára, akkor Románia 2–1-re verte a belgákat barátságos meccsen.

június 22., 20:24

Skót vezetőedző: Szoboszlai van a legtöbbet az újságokban, de sok jó játékosuk van, vigyáznunk kell velük

„Jó érzés, hogy van még esélyünk elérni a kitűzött négy pontot. Tudtuk, hogy ez az utolsó meccsen fog eldőlni. Sok pihenés, regeneráció szerepelt a programban, ma is jót edzettünk és remélem megfelelő információkkal tudtuk ellátni a csapatot”– mondta a szombati sajtótájékoztatón Steve Clarke, Skócia vezetőedzője. A Nemzeti Sport Online szerint Clarke arról is beszélt, hogy a továbbjutás történelmi siker lehetne a skótok számára.

photo_camera Steve Clarke Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

„Az egész torna különleges érzésekkel tölt el, hogy itt lehetünk és hogy egy egész ország mögöttünk áll. Tudjuk, hogy nyernünk kell a továbbjutáshoz, ez a cél. Nagyon örülnék, ha csapatként sikerülne kivívni, hogy először tovább tudunk jutni a csoportkörből”

– mondta Clarke, akit a lap az Angliában játszó magyarokról kérdezett. „Természetesen ismerjük a magyar csapat Angliában szereplő játékosait, Kerkez Milost, Szoboszlai Dominikot és Calllum Stylest. Felkészültünk belőlük, talán jobban is, mint a többiekből, jó elemző csapatunk van. Szoboszlai van a legtöbbet az újságokban, de sok jó játékosuk van, vigyáznunk kell velük” – mondta Clarke, hozzátéve, hogy egy hozzájuk hasonlóan szervezett magyar válogatott lesz az ellenfelük, de mindenképp győzni szeretnének. A skót csapatban eltiltás miatt nem játszhat vasárnap Ryan Porteous, Kieran Tierney pedig sérülés miatt hagyja ki a mérkőzést.

június 22., 19:58

Nem nagyon volt kérdés, sima portugál győzelem

Maradt a 3-0, az utolsó fél órában szinte semmi futballszakmailag értelmezhető dolog nem történt. A portugálok tehát két meccs után 6 ponttal állnak, nagy esélyük van arra, hogy csoportelsőként jussanak tovább. Törökország számára még lesz jelentősége a Csehország elleni meccsnek.

photo_camera Fotó: INA FASSBENDER/AFP

A cikk folytatódik

június 22., 19:51

Újabb szurkolók rohantak be a pályára

Egymásnak adják a kilincset. Már Ronaldo is unja.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP
június 22., 19:45

Marco Rossi: Nincs más alternatíva, csak a győzelem

„Két meccsen nulla pontot szereztünk, ezek után nincs más alternatíva, csak a győzelem. Ez egy ki-ki meccs lesz, amelyen mindkét csapatra ugyanolyan nyomás nehezedik. Nekik és nekünk is kell a három pont, egy cipőben járunk. Ha megvan, azzal továbbjuthatunk, de ha mégsem, akkor is úgy távozunk, hogy három pontot bezsebeltünk” – mondta az MTI tudósítása szerint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombati sajtótájékoztatón.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Rossi szerint a csapat fizikálisan rendben van, a csapatkapitány Szoboszlai Dominik miatt pedig nem aggódik, az elmúlt három napban elsősorban a regenerációjára koncentráltak. Másik újságírói kérdésre elárulta, hogy az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen megsérült Callum Styles már négy napja együtt edz a társaival, így készen áll a játékra.

A kezdőcsapattal kapcsolatban azt mondta, lesz néhány változtatás, viszont ezt most nem a rossz játék, hanem a csapat frissítése indokolja.

„Skócia mindig agresszív futballt játszik, az első két meccsen is ezt próbálták. Az első, németek elleni találkozót nehéz értékelni, mert korán tíz emberre fogyatkoztak, ami rémálom bármelyik csapat számára ilyen erős riválissal szemben. Ismerjük a skótok küzdőszellemét, amit megmutattak Svájc ellen, még ha volt is szerencséjük” – mondta skótokról, hozzátéve, hogy John McGinn és Scott McTominay a legveszélyesebb játékosaik.

Rossi pár szót beszélt az előző meccs kapcsán a bíráskodásról is. „Nem keresek kifogásokat, hogy nem fújta be az első gól előtti szabálytalanságot, anélkül is nyertek volna a németek, akik rúgtak még egy gólt. Nem ez volt a döntő. De a videobíró korában nem kell hogy számítson, melyik csapat mennyire erős, ugyanolyan védelmet kell jelentsen Georgia és Magyarország, vagy mint Németország és Olaszország számára” – mondta Rossi.