Lukaku még mindig nem tud érvényes gólt szerezni, de Belgium így is hozta a kötelezőt

  • Szombaton az E és az F jelű négyes mérkőzéseivel zárul az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója.
  • Csehország nem tudta kihasználni a fölényét, 1-1-es döntetlent játszott Grúziával.
  • Portugália lesimázta Törökországot, a második félidőben a pályára berohanó szurkolók jelentették a legnagyobb izgalmakat.
  • Belgium hozta a kötelezőt, 2-0-ra győzte le Romániát.
  • A magyar válogatott vasárnap este 9-től játszik a továbbjutásért Skócia ellen, ha nyerünk, azért még számolgatni kell majd.
  • Az Eb menetrendjét, az eredményeket és az eseményeket, itt lehet követni.
36 poszt
Időrend
június 22., 22:55

Belgium hozta a kötelezőt

2-0-ra verték Romániát. Teljesen nyílt az E-csoport, Szlovákia, Románia, Ukrajna és Belgium is 3 ponttal áll. Az utolsó fordulóban Belgium-Ukrajna és Szlovákia-Románia mérkőzéseket rendeznek.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

A cikk folytatódik

június 22., 22:38

De Bruyne góljával már kettővel vezet Belgium

Egy román játékos adta a gólpasszt, a belgák sztárja, Kevin De Bruyne egy védővel a nyakán is higgadtan lőtte be a ziccert.

2–0.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
június 22., 22:22

Lukaku gólt lőtt, de les miatt érvénytelen

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Romelu Lukaku harmadik gólját érvénytelenítik már az Eb-n. Továbbra is a kihagyott helyzeteiről fog szólni Lukaku Eb-je.

Az érvénytelenített gólja után újra helyzetbe került Lukaku, de Niță kapus védett.

június 22., 21:20

A belgáké a harmadik leggyorsabb Eb-gól

Csak úgy szórják a gyors gólokat az idei Eb-n.

Az albánok játékosának, Nedim Bajraminak összejött az Eb-k történetének leggyorsabb gólja az első fordulóban Olaszország ellen. A belga-románon Tielemans is fellépett a dobogóra, a 72 másodperc alatt lőtt gólja a harmadik leggyorsabb Eb-gól. A második helyen az orosz Kiricsenko görögöknek lőtt gólja áll 2004-ből, ő 67 másodperccel a kezdés után talált be.

június 22., 21:16

A pályára rohanó szurkolót nem, a portugál játékost sikerült letarolnia a biztonsági őrnek

Kis siker is siker, gondolhatta az őr, a PSG és a portugál válogatott csatára Gonçalo Ramos valószínűleg más véleményen volt.

A portugálok Törökország elleni meccsén minimum öt szurkoló rohant be a pályára, hogy szelfit csinálhasson Cristiano Ronaldóval.

link Forrás
június 22., 21:05

Vezetnek a belgák Lukaku remek gólpassza után

Lukaku lekészítése után Tielemans vágta be körülbelül 18 méterről. Villámgyors gól, Belgium soha nem is lőtt ilyen gyorsan gólt Eb-n.

Ezután a románok kerültek nagy helyzetbe, de Casteels bravúrosan védett. Eddig jó meccs!

photo_camera Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP
június 22., 20:32

Belgiumnak mélyről kell felállnia a románok elleni meccsre

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A belga szurkolók újraélték rémálmukat. A belgák Eb-nyitómeccsén a szlovákok ellen a belga csapat szinte egy az egyben lemásolta a 2022-es horvátok elleni vébémeccsüket. Nagy helyzetek, Lukaku hibák, nulla gól. Akkor az vébé kiesést ért, most ennyire nem drámai a helyzet. Még.

Az 1–0-ás vereség után Belgiumnak van honnan erőt merítenie. Az új edzővel, Domenico Tedescóval veretlenül zárták az Eb-selejtezős csoportjukat.

Ellenfelük Románia lesz, akik az első meccsen őrületes gólokkal verték Ukrajnát 3–0-ra.

A két csapat 2012-ben találkozott utoljára, akkor Románia 2–1-re verte a belgákat barátságos meccsen.

június 22., 20:24

Skót vezetőedző: Szoboszlai van a legtöbbet az újságokban, de sok jó játékosuk van, vigyáznunk kell velük

„Jó érzés, hogy van még esélyünk elérni a kitűzött négy pontot. Tudtuk, hogy ez az utolsó meccsen fog eldőlni. Sok pihenés, regeneráció szerepelt a programban, ma is jót edzettünk és remélem megfelelő információkkal tudtuk ellátni a csapatot”– mondta a szombati sajtótájékoztatón Steve Clarke, Skócia vezetőedzője. A Nemzeti Sport Online szerint Clarke arról is beszélt, hogy a továbbjutás történelmi siker lehetne a skótok számára.

photo_camera Steve Clarke Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

„Az egész torna különleges érzésekkel tölt el, hogy itt lehetünk és hogy egy egész ország mögöttünk áll. Tudjuk, hogy nyernünk kell a továbbjutáshoz, ez a cél. Nagyon örülnék, ha csapatként sikerülne kivívni, hogy először tovább tudunk jutni a csoportkörből”

– mondta Clarke, akit a lap az Angliában játszó magyarokról kérdezett. „Természetesen ismerjük a magyar csapat Angliában szereplő játékosait, Kerkez Milost, Szoboszlai Dominikot és Calllum Stylest. Felkészültünk belőlük, talán jobban is, mint a többiekből, jó elemző csapatunk van. Szoboszlai van a legtöbbet az újságokban, de sok jó játékosuk van, vigyáznunk kell velük” – mondta Clarke, hozzátéve, hogy egy hozzájuk hasonlóan szervezett magyar válogatott lesz az ellenfelük, de mindenképp győzni szeretnének. A skót csapatban eltiltás miatt nem játszhat vasárnap Ryan Porteous, Kieran Tierney pedig sérülés miatt hagyja ki a mérkőzést.

június 22., 19:58

Nem nagyon volt kérdés, sima portugál győzelem

Maradt a 3-0, az utolsó fél órában szinte semmi futballszakmailag értelmezhető dolog nem történt. A portugálok tehát két meccs után 6 ponttal állnak, nagy esélyük van arra, hogy csoportelsőként jussanak tovább. Törökország számára még lesz jelentősége a Csehország elleni meccsnek.

photo_camera Fotó: INA FASSBENDER/AFP

A cikk folytatódik