Orbán Viktor megvalósította Putyin álmát

külföld
július 08., 16:36

Orbán – fél világot megdöbbentő – moszkvai utazása orosz szempontból hibátlanra sikerült, hiszen minden Vlagyimir Putyin érdekei szerint történt. Az orosz elnök tökéletesen tudta demonstrálni részben a saját, részben a világ Oroszország irányába nyitottabb közvéleménye előtt, hogy Oroszországot ukrajnai inváziója nem szigetelte el. Sőt, nem csak hogy nem szigetelte el, hanem maga az Európai Unió soros elnöke jött el hozzá, aki még azt is elmondta, hogy milyen hálás, amiért Putyin fogadta. Mindezt pedig az orosz sajtó élőben közvetítette.

Ebből a szempontból célszerű értelmezni azt, hogy Putyin az első adandó alkalommal lesoroselnöközte a magyar miniszterelnököt, mondta a 444 megkeresésére Takácsy Dorka Oroszország-szakértő.

A kétoldalú találkozó elejét (benne a kölcsönös köszöntést a Putyinnak hálálkodó Orbánnal, és az Orbánt az EU soros elnökének nevező Putyinnal) címlapon streamelte a Ria Novoszty, az orosz állami hírügynökség, ami nyugati vezető esetében példa nélküli.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Partnerek

Ez a cikk a The Eastern Frontier Initiative (TEFI) projekt keretében készült. A TEFI közép- és kelet-európai független kiadók együttműködése, amelynek keretében a közép-európai régió biztonságával kapcsolatos kérdéseket járjuk körbe. A projekt célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást az európai sajtóban, és hozzájáruljon egy ellenállóbb európai demokráciához.

bellingcat logo sme logo wyborcza logo pressone logo

A Magyar Jeti Zrt. partnerei a projektben: Gazeta Wyborcza (Lengyelország), SME (Szlovákia), Bellingcat (Hollandia), PressOne (Románia).

A partnerség közös, angol nyelvű honlapja az alábbi linken érhető el: https://easternfrontier.eu/

A TEFI projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.