A lengyel külügyminiszter szerint a békepártiak most végre felszólíthatják az orosz és ukrán erőket az elismert határokig való visszavonulásra

háború
augusztus 09., 15:34

„Mindazoknak, akik azt mondják, hogy az orosz-ukrán háborúban a béke pártján állnak, most tökéletes lehetőségük van arra, hogy mindkét országot felszólítsák, vonják vissza erőiket a nemzetközileg elismert határra” - írta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter a X-en a kurszki régióra utalva, feltehetőleg a magyar miniszterelnöknek is üzenve ezzel.

Az ukrán erők kedden lépték át az orosz határt a kurszki régiónál, és nyomultak tovább 10-15 kilométernyit az országban Szudzsa városának környékéig. A területen rendkívüli állapotot hirdettek. Arról, hogy miért csinálják ezt az ukránok, ebben a cikkben írtunk részletesen. A kijevi vezetés csütörtökön azzal indokolta a támadást, hogy remélik, az oroszok így majd változtatnak a háború megítélésén.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a lengyel külügyminiszter beszól a magyar kormánynak, júliusban Sikorski azt mondta, az elmúlt egy évben folyamatosan, a létező összes szinten jelezték a magyar kormánynak, nem tetszik nekik, hogy Magyarország blokkolja az uniós kifizetéseket. Emiatt ugyanis Lengyelország nem jut hozzá ahhoz a 2 milliárd euróhoz, ami az Ukrajnának biztosított fegyverszállítmányok miatt járna az országnak.

Kiemelt videóink