Márton Viviana olimpiai bajnok taekwondóban, kikapott az elődöntőben a férfi pólóválogatott

66 poszt
Időrend
augusztus 09., 22:07

Márton: Fizikálisan én voltam a legjobb

Az M4 Sportnak nyilatkozó Márton azt mondta, az egész napot nagyon élvezte, egy álom volt ez számára. Bízott magában, fejben motiválta magát, fizikálisan is a legjobbnak érezte magát. Folytatja a munkát, amit 2016-ban elkezdett a taekwondo terén, és már a következő olimpiákra is gondol. Testvérére is kitért, aki edzőpartnere volt az olimpia előtt, azt mondta, nélküle nem tudna itt lenni.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA
augusztus 09., 22:01

Magyar és Kanári-szigeteki zászlóval is ünnepelt Márton Viviana

Mindkettő érthető. Magyar színekben versenyez, és a Kanári-szigetek a szülőhelye, egészen pontosan Tenerife.

photo_camera A magyar zászlót edzőjével, Suvi Mikkonennel tartják Fotó: DAVID GRAY/AFP
photo_camera Fotó: DAVID GRAY/AFP
augusztus 09., 21:49

Női taekwondo: Márton Viviana olimpiai bajnok!

A második menetet hátrányban kezdte Márton, de két testrúgással gyorsan átvette a vezetést. A folytatásban remekül védekezett a magyar, 4-2-vel hozta a menetet, és olimpiai bajnok lett.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA
augusztus 09., 21:45

Női taekwondo: Jól kezdett Márton

Az első menetet óvatosan kezdték a felek, de Márton szerezte az első pontokat, miután eltalálta Perisics fejét. Ezután egy testtalálattal már 5-0-ra is vezetett, végül 7-1-gyel nyerte a menetet. A szerbek ráadásul elvesztették a challenge lehetőségüket, (a challenge a videós visszanézése egy esetnek) miután a szerb edző fejet talált rúgásnak látott egy olyan szituációt, ami nem az volt.

photo_camera Fotó: DAVID GRAY/AFP
augusztus 09., 21:37

Jön Márton Viviana meccse

Némi csúszással, de perceken belül megkezdődik a női taekwondo 67 kilogrammos kategóriájának döntője, benne a magyar Márton Vivianával, aki már biztos éremszerző. Az ellenfele a szerb Alekszandra Perisics lesz, aki 2022-ben világbajnoki ezüstérmes volt ebben a kategóriában.

augusztus 09., 21:28

Jó mostanában spanyol futballszurkolónak lenni

Nem elég, hogy a férfiak megnyerték az olimpiát, de ők a címvédők:

  • a férfi Eb-n,
  • a női vébén,
  • a férfi Nemzetek Ligájában,
  • a női Nemzetek Ligájában,
  • az U19-es férfi Eb-n,
  • az U19-es női Eb-n.

És bár Spanyolországban is sokan utálják, de a Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját.

A spanyol női focisták az olimpia bronzmeccsén kikaptak a németektől, így történetük első olimpiai szereplésén negyedik helyen végeztek.

(Forrás: BBC Insta)

augusztus 09., 21:25

Legyőzte a házigazda franciákat, Spanyolország nyerte a férfi labdarúgótornát

A spanyol válogatott szerezte meg az aranyérmet a párizsi olimpia férfi labdarúgótornáján, a pénteki döntőben hosszabbítás után 5-3-ra legyőzte a házigazda francia csapatot.

photo_camera A spanyolok öröme. Fotó: LUIS ROBAYO/AFP

A meccs elején ugyan a hazaiak szereztek vezetést, de bő negyedóra alatt 3-1-re fordítottak a spanyolok. A franciák a hazai közönség biztatását élvezve nem adták fel, és a hajrában két gólt szerezve - a másodikat már a rendes játékidő hosszabbításában - egyenlítettek. Az esélyesnek tartott spanyolok majdnem mégis megszerezték rendes játékidőben az aranyat, de a keresztléc kisegítette a franciákat.

A ráadásban érvényesült a papírforma, a csereként beállt Sergio Camello két góljával 5-3-ra nyert a három évvel ezelőtt ezüstérmes spanyol csapat, amiben két játékos, Fermin López és Alejandro Baena Rodríguez a nyári Európa-bajnokságon is aranyérmes lett. (MTI)

augusztus 09., 21:25

A kanadaiak nyerték a férfi 4*100 méteres váltófutást

37,50 másodperces idővel a kanadaiak nyerték a 4*100 méteres váltófutást, megelőzve a dél-afrikaiakat és a briteket.

photo_camera Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

A versenyszám legnagyobb esélyesét, az amerikai váltót kizárták, mert rosszul váltottak. A másik favorit, Jamaika pedig be sem jutott a döntőbe. Így zsinórban a második olimpián fordult elő, hogy nem amerikai vagy jamaikai arany született a versenyszámban. Tokióban az olaszok nyertek.

augusztus 09., 20:57

Varga Zsolt szerint az a legfájóbb, hogy megvolt az esélyünk

Az ilyen meccsek mindig azon múlnak, melyik csapat hibázik kevesebbet, mondta a horvátok elleni vesztes férfi vízilabda elődöntő végén Varga Zsolt szövetségi kapitány. Helyzeteink voltak, de a horvát egy nagyon komplex csapat. Ennek ellenére megvolt az esélyünk, és ez a legfájóbb. Sok hasonló meccs dőlt el a mi javunkra, ez most nem.

augusztus 09., 20:44

Női hétpróba: Remekül futottak a magyarok a záróeseményen

A női hétpróba záróeseményén, 800 méteres síkfutásban külön futamban indultak a magyarok. Nemes Rita beküzdötte magát a harmadik helyre, egyéni csúcsot döntve. Krizsán Xénia is remekül futott, ő is egyéni csúcsot futott és harmadik lett.

Krizsán Xénia a 7., Nemes Rita a 18. helyen zárta az olimpiát összetettben.

A számot a belga Nafi Thiam nyerte, 2016 és 2021 után harmadjára.

Nafi Thiam
photo_camera Nafi Thiam Fotó: JEWEL SAMAD/AFP
augusztus 09., 20:28

9-7-es hátrányban a harmadik negyed után a férfi vízilabda-válogatott

A harmadik negyed elején a horvátok is kaptak három kiállítást, a legutolsót Angyal Dániel már kihasználta, 7-6 oda. A horvátok elkezdték belőni az előnyeiket, Bukic állította vissza a kétgólos különbséget.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Következő támadásainkban nem tudtunk közel kerülni az ellenfél kapujához, emiatt két labdabirtoklásunkból sem lett gól. Kaptunk egy büntetőt, ezt Manhercz mellédobta. Vogel a másik oldalt jó jött ki, a kontrából Jansik talált be, 8-7 két perccel a negyed vége előtt. Bukic kapásból lőtt gólt, Vámos pedig a harmadik magyar büntetőt is kihagyta, az utolsó horvát támadásból nem lett gól, 9-7.