A washingtoni orosz nagykövet szerint mindenki meg lesz büntetve a kurszki offenzíva miatt

külföld
augusztus 23., 13:14

Vlagyimir Putyin meghozta a döntést a kurszki ukrán offenzívára adott orosz válaszlépéssel kapcsolatban, mondta Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov.

Anatolij Antonov
photo_camera Anatolij Antonov Fotó: MARK WILSON/Getty Images via AFP

„Szilárd meggyőződésem, hogy mindenki meg lesz büntetve azért, ami a kurszki régióban történt” – mondta Antonov.

Eddig Dmitrij Medvegyev volt elnök, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese szólalt meg az ukrán offenzíváról, szerinte Kurszk után nincs miről tárgyalni, amíg az ellenséget teljes egészében szét nem verik. „Miután a neonácik terrorcselekményt követtek el a kurszki régióban, minden a helyére került. Vége az illetéktelen közvetítők üres fecsegésének a békéről. Most már mindenki mindent ért, még ha nem is mondja ki hangosan. Rájöttek, hogy addig nem lesz több tárgyalás, amíg az ellenséget szét nem verjük” – írta.

Az ukrán erők kurszki támadása már a harmadik hete tart, de az oroszok még nem tudtak határozott választ adni rá. Az ukránok állítása szerint már 1250 négyzetkilométernyi orosz területet ellenőriznek, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a katonai művelet célja egy ütközőzóna létrehozása a kurszki régióban, hogy megvédje Ukrajna határ menti településeit az orosz támadástól. Bár Vlagyimir Putyin csütörtökön arra utasította a helyi tisztviselőket, hogy gondoskodjanak a területről kimenekített emberek ellátásáról, a válaszcsapásokról nem beszélt. (via Guardian)

Kiemelt videóink