Nyerskutyázz úgy, mint a nagyok

ÉLET
augusztus 24., 20:45

2024 macsótrendje a nyerskutyázás.

Nagyon röviden: férfiak egy csoportja azzal kapcsolja ki az agyát hosszú repülőutakon, hogy se nem esznek, se nem isznak, de még csak fel se állnak, hogy kimenjenek mondjuk pisilni, egyszerűen csak bambulnak maguk elé, és az előttük lévő képernyőn bámulják a térképet, ami mutatja, hogy a járatuk éppen merre jár.

Nincs telefonnyomkodás, se könyvolvasás, csacsogás a szomszéddal, kitekintés az ablakon. Csak a kis repülő és te.

Azok, akik kipróbálták, varázslatos hatásokról számolnak be: az agyuk lecsendesül, legyőzik önmagukat, kikapcsolnak és megélik a pillanatot.

A szakemberek szerint idióták: 10+ órányi repülés egy csepp innivaló nélkül garantált kiszáradás, felállás nélkül trombóziskockázat, összességében véve pedig nulla haszna és értelme van, hacsak azt nem vesszük, hogy végre leteszik a telefont a kezükből (bár ezzel kapcsolatban meg én fejeztem ki kételyeimet, mivel a nyerskutyázók egy része készít magáról felvételeket is nyerskutyázás közben, azt pedig bizony a telefonjukkal teszik, de persze nem akarok kötözködni).

Mindenesetre a nyerskutyázás azért eléggé elitsportnak számít, hiszen hosszú repülőutakat csak úgy tesz az ember, ha azért nem kevés pénzt kicsenget, ráadásul sokaknak nem adatik meg az a luxus sem, hogy ide-oda röpködjenek.

A piaci rést szerencsére mostanra sikerült betölteni: van már Rawdog Simulator, ami pont annyi, amennyit a neve sejtet. Leülsz a számítógéped elé, becsekkolsz virtuálisan a New York-Szingapúr járatra, és ha van érkezésed, 18 óra 40 percig bámulhatsz magad elé.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.