„Fuck you!” – kommentálta Lányi András író, filozófus, filmrendező Becz Péter Hiányzol, Marius című dokumentumfilmjének vetítése után a videót, amelyben a nézőknek a film egyik olyan szereplője üzent, aki az állatkerti állatok nyilvános boncolását végezte.
A Hiányzol, Marius, amely már a 444 Youtube-csatornáján is megtekinthető, egy egészséges állatkerti zsiráf leöléséről és gyerekek előtti felboncolásáról szól, amit Koppenhágában végeztek. Erről és úgy általában a vadállatok állatkertbe zárásáról tartott vitát a 444 Klub a Bem Moziban, ami podcast formájában is meghallgatható.
A vitán részt vett Becz Péter, a film rendezője, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Lányi András író, filozófus, filmrendező, valamint Rodics Katalin kutatóbiológus, a Greenpeace természetvédelmi szakértője. A vitát Szily László, a 444 újságírója vezette.
Ha szeretnél elsőként meghívót kapni a következő 444-es rendezvényre, lépj be a Körbe és válaszd a belső kör csomagot!
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.