Marad főispán Sára Botond

POLITIKA
október 01., 14:19

Nem ül be a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójába Sára Botond, marad továbbra is budapesti főispán, írja a Magyar Nemzet. Sára a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje volt, a kampány idejére fizetés nélküli szabadságra ment, mégsem tudta legyőzni Pikó Andrást. A választás után volt szó arról, hogy Sára főispánkodás helyett a Fővárosi Közgyűlésben dolgozik majd, végül azonban lemondott mandátumáról.

Sára Botond, a kormánypárt józsefvárosi polgármesterjelöltje,
photo_camera Sára Botond Fotó: Kristóf Balázs/444

Sára 2018 és 2019 között már volt polgármester, azonban a 2019-es önkormányzati választáson kikapott Pikótól. Nem maradt sokáig pozíció nélkül, Orbán Viktor 2020 januárjában kinevezte a fővárosi kormányhivatal vezetőjének. Ezt a hivatalt akkor még kormánymegbízottnak hívták, 2022 júniusa óta azonban már főispánnak. Sára a 2022-es parlamenti választáson is próbálkozott Józsefvárosban, ott is kikapott a közös ellenzéki jelölttől, Jámbor Andrástól.

A kormánypártok frakcióját a pénteken alakuló közgyűlésben Szentkirályi Alexandra vezeti majd, rajta kívül Böröcz László, az I. kerület új polgármestere, Janó-Veilandics Franciska, Szalai Piroska, Szécsényi Dániel, Havasi Zoltán, Radics Béla és Bőjthe Péter mellett Gulyás Gergely Kristóf budavári önkormányzati képviselő, valamint Szepesfalvy Anna budafoki politikus alkotja a frakciót. Utóbbi két ember Sára Botond és Sinkovics Krisztián Ádám soroksári alpolgármester helyére került be.

Kiemelt videóink