Senki nem akarta ötmilliárdért az egyik utolsó nagy tihanyi ingatlant

belföld
október 14., 18:49

Hiába hirdette meg 5,2 milliárd forintos kikiáltási áron a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, vagyis maga az állam az egyik utolsó, még beépítetlennek mondott nagy partközeli ingatlant Tihanyban, a volt üdülőre egyetlen licit sem érkezett - írja a G7.

A majdnem 40 ezer négyzetméteres ingatlan korábban egy több épületes üdülő volt, de már vagy húsz éve üresen áll, az épületekre valószínűleg bontás vár. A fekvése kifejezetten előnyös, ahhoz a komphoz, strandhoz közeli Kenderföldeken van, aminek ideális az elhelyezkedése - nem véletlen, hogy ennek a területnek a beépítése ellen tiltakoztak korábban a helyiek is.

photo_camera Építkezés Tihanyban Fotó: Németh Dániel/444.hu

Miközben Tihany a NER-es elit kiemelt célpontja, ahol nem ritkán mezőgazdasági épületnek mondva húznak fel prémium nyaralókat, ennek a volt üdülőnek egyelőre nincs gazdája. Mivel egyelőre nem jelentkezett egy licitáló sem, az MVM várhatóan pár hónap múlva újra ki fogja írni az ingatlant - spekulál a G7.

Akinek a felső tízezerből nincs háza Tihanyban, az már ciki: Mészáros Lőrinc tihanyi rezidenciájáról itt, Csányi Sándor üzlettársa, Nagy György helyi beruházásáról itt, Rogán Cecília építkezéséről itt, a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz és köréhez tartozó tihanyi ingatlanokról itt írtunk. Júniusban úgy tűnt, a településen nagy változást hozhatnak az önkormányzati választások, miután botrány lett abból, hogy a leköszönő polgármester lánya hatvan százalékkal olcsóbban kaphatott meg egy értékes telket.