Egy sniccer miatt vitték be az ellentüntető exrendőrt Orbán beszéde alatt

belföld
október 24., 14:46

A kormányzati 1956-os megemlékezést próbálta megzavarni egy férfi szerda dél körül, írja a police.hu. A férfit kivezették, átvizsgálták, majd miután találtak nála egy sniccert, előállították a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rendzavarás és szabálysértés miatt indítottak eljárást.

photo_camera Forrás: Hadházy Ákos/Facebook

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint ez a férfi Csőgör Péter exrendőr volt, amit a képviselő által megosztott, előállításról szóló dokumentum is alátámaszt. Az igazolás szerint Csőgör egy táblát tartott fel Orbán beszéde alatt, ami miatt intézkedni akartak ellene, azonban a férfi először ellenállt.

photo_camera Forrás: Hadházy Ákos/Facebook

Átvizsgálás után egy nyitott állapotban lévő, 4 centi hosszú pengéjű sniccert találtak nála. Erre elmondása szerint azért volt szükség, mert a táblát eredetileg letakarta egy másik felirattal, amit csak később vágott le. Csőgört nagyjából 7 órán át tartották bent.

photo_camera Ezzel a táblával tüntetett a férfi. Forrás: Blikk/https://www.blikk.hu/politika/magyar-politika/orban-oktober-23-megemlekezes-keses-ember/mk3l01j

Nem ez az első eset, hogy Csőgört rendőrök vezetik el a tiltakozása miatt. Tavaly májusában a Karmelitánál tartott diáktüntetésen őt is lefújták könnygázzal, őrizetbe vették, órákon át váratták, majd úgy engedték el, hogy nem találtak rajta semmit. Csőgörrel akkor interjút is készítettünk, ahol elmondta, hogy szerinte mondvacsinált okok miatt rúgták ki tavaly augusztusban. Csőgör szerint valójában a politikai véleménye, valamint a Hadházyval fenntartott kapcsolata miatt kellett távoznia a munkahelyéről. Csőgör éveken át nyomozott a Magyar Triatlon Szövetség körüli gyanús pénzmozgások miatt, feljelentést is tett, de a nyomozást a NAV inkább pihentette.