Jeti Mozi

Magyar dokumentumfilmek a 444-en.

Fanni kertje: Történet egy transznemű tinédzserről, akit befogad egy hajléktalan

FILM
október 27., 18:01

Somogyvári Gergő dokumentumfilmje, a Fanni kertje tavaly a Verzió filmfesztiválon nyerte el a legjobb magyar dokumentumfilm és a közönség díját, most az alkotók egy szélesebb közönségnek is megmutatják Fanni és Laci megrázó történetét.

Budapesthez közel, az erdő szélén rejtőzik egy kunyhó, amelyben két, a társadalomból elmenekült, szinte mesebeli lény éli mindennapjait: Fanni, a családjából kitaszított 19 éves transz tinédzser és Laci, a keménykötésű hajléktalan. A két egymásra utalt ember egyfajta apa-lánya kapcsolatban próbál családot és otthont létrehozni, együtt megküzdve a körülményekkel. Az intim hangulatú film egy rejtőző világba enged bepillantást, miközben egy különös felnőtté válás történeten keresztül mesél az emberi kapcsolatok fontosságáról és a feltétel nélküli elfogadásról.

Figyelem: a film forgalmazási okok miatt csak három hónapig érhető el Magyarország területéről. Angol felirat is állítható a lejátszóban.

Fanni Kertje /Fairy Garden
magyar ,horvát, román dokumentumfilm

Rendező: Somogyvári Gergő
Forgatókönyv: Somogyvári Gergő, Pocsai Zsolt
Operatőr: Somogyvári Gergő
Vágó: Feszt Judit
Zene: Bátki Viktor
Hang: Florin Tabarcau, Marcius Leftarache
Dramaturg: Kis Anna
Producer: Somogyvári Nóra
Gyártó cég: New Retina Productions Kft.
Co-producer: László Sára, Oliver Sertic
Co-production: Restart, Avanpost, Campfilm
Szereplők: Fanni, Laci, Adrián, Aranka, Dorina

A Jeti Mozi, a 444 aloldala, ahol magyar dokumentumfilmeket teszünk közzé a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületének (MADOKE) közreműködésével.