Borízű hang #196: A sarokcsiszoló használati utasítása és a föderális államok autokratizálásának praktikus nehézségei [rövid verzió]

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Az előfizetők (de csak a Belső Kör és Közösség csomagok tulajdonosai!) már szombat hajnalban hozzájutnak legfrissebb epizódunk teljes verziójához. A kedden publikált, ingyen meghallgatható verzió tíz perccel rövidebb. Itt tudsz előfizetni a 444-re.

Alsó-Elefánty Rogán-Bede Márton, Felső-Elefánty Rogán-Uj Péter és Olmócy Rogán-Winkler Róbert népszerű rádióműsora ezúttal is több kérdést vet föl, mint amennyit megválaszol.

  • 00:32 Mit ír Szájer Schmidtnek? A Budakeszi Lemmy. 11 százaléknyi fideszes fiatal. Make Budakeszi Great Again.
  • 04:37 Hülyék vagy nem hülyék az amerikaiak? Az amerikaiak főztjének kollektív megevése. A büntetlen puccskísérletek eredménye. Mike Pompeo, mint ellensúly.
  • 09:33 A Szovjetunió mint liberális demokrácia és az Amerikai Egyesült Államok mint autokrácia. A föderális államok autokratizálásának praktikus nehézségei. Elon Musk és JD Vance egymásnak ellentmondó víziói.
  • 15:18 Andrej Kartapolov, a magas rangú troll. Az orosz dezinfrormáció szerepe a
  • 2016-os és a 2024-es amerikai elnökválasztásban. Az Olginói Trollgyár. Egy moldáv választást nem tudnak elintézni! A szélhámos macedón kamaszok.
  • 19:38 Gaál Cecília átbrandelése. Rogán-Bede Márton és Rogán-Uj Péter. Losó és az Elnöki Tanács Elnöke.
  • 22:55 Vörösmarty vs. Ford Fairlane 2.
  • 24:53 Helyreigazítás: Elefánty Klára. Alsó- és Felső-Elefánt. Leghülyébb településnevek Zala megyében. Google és Trianon. Boroszló, Olmóc és Kappanhágó.
  • 28:32 Helyreigazítás: Tokaj és környéke. Reb Sájele sírjának turisztikai kiaknázása. A 444 riportja a bodrogkeresztúri hászid buliról. Fog még hiányozni a Balaton Sound! A lubavicsi belső gondok.
  • 32:53 A kóser libazsíros lángossütő lehetőségei. Az umani hászid zarándoklat.
  • 34:29 Megjelent a 444 jó hely Magyarországon, és itt lehet megrendelni.
  • 35:51 Helyreigazítás: Károli-biblia. Károli és a körtelopás. A gönci barack beszerzésének nehézségei. Gönci Barack Ünnep.
  • 40:40 Képzavarok és egyéb gondok a magyar sport- és sima újságírásban.
  • 45:03 Uj Péter és az azkabáni sarokcsiszoló használati utasítása.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast