Kultúrrész!
Három filmet néztünk meg, egy testhorrort, egy erotikus (ál)thrillert meg egy romantikus vígjátékot, amikben az, hogy a főszereplő színésznő már nem babapopsi kinézetű, és a történetek eköré a Hollywoodban kevéssé népszerű téma köré szerveződnek. Persze mindegyik a maga módján.
A nagy kérdés, hogy ez jó-e nekünk, nőknek, bármilyen életkorban is vagyunk éppen.
BŐVEBBEN:
Fontos linkek az adáshoz:
Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is. Korábbi adásaink itt találhatók. Javaslataid, ötleteid, meglátásaid a tyukol@444.hu címre várjuk.
Címlapkép: Kiss Bence/444
Az új Nicole Kidman-film hangsúlyosan nőknek szól, a szexet pedig ennek megfelelően is jeleníti meg. 2025-ben viszont már éppen egy nőknek szóló filmtől kevés egy kicsit kevés üzenetnek, hogy ha hibázol, bánd meg a bűneidet.
Bridget révbe ért (reméljük, végleg), de mi azért megérdemeltünk volna egy jobb befejezést.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.