Végre jön a jó idő, nem kell dideregni, egyre többet süt a nap és a természet is ébredezik. Úgyhogy ideje kimoccanni, túrázni és kirándulni!
Miért jó, ha a természetben vagyunk? El lehet ezt rontani? Mik azok a szabályok, amiket mindenképpen be kell tartani? – Nagyon sok kérdésünk van, úgyhogy elhívtuk Somos-Blaskó Zsófit, a Hátizsákot fel! alapítóját, aki nemcsak lelkes túrázó, hanem túravezető is.
Bár eddig fogalmunk sem volt, hogy mit jelentenek a Magyarországi turistajelzések, mi alapján kapnak színt vagy formát, Zsófitól megtudtuk, hogy a magyar rendszer az egyik legjobb Európában, és egyébként tök logikus. Elmagyarázott még nekünk egy csomó dolgot a túrázásról, megbeszéltük, hogy mire érdemes figyelni kirándulás előtt, közben és után, és valódi kulisszatitkokat is megosztott.
Bővebben:
Megjegyzés Nórától: a kimoccanni szót Zsuzsi kövérítette ki mindenhol a szövegben, tegye fel lécci a kezét (írja meg levélben), aki használta már valaha!
Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is. Korábbi adásaink itt találhatók. Javaslataid, ötleteid, meglátásaid a tyukol@444.hu címre várjuk.
Illusztráció: Kiss Bence/444
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.