Szombaton Budapest Pride, vagyis most éppen a Budapest Büszkeség menete. Nem mellesleg Pride-hónap van, egy sor helyen lehet kapni szakajtónyi szivárványos cuccot, miközben ma Magyarországon kifejezetten gyűlöletkeltő megbélyegzése folyik az LMBTQ-közösségnek. Szisztematikusan, fokról fokra, hosszú évek óta. Ebben a helyzetben, amikor már abból is ügy lesz, hogy hova lehet és hova nem lehet szivárványos zászlókat tenni, különösen érzékeny kérdés, hogy mikor és hol találkozunk pinkwashinggal. De találkozunk egyáltalán?
Vendégünk Kanicsár Ádám András újságíró, LMBTQ-aktivista.
Bővebben:
Hasznos infók szombatra:
Olvasnivalók:
Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is. Korábbi adásaink itt találhatók. Javaslataid, ötleteid, meglátásaid a tyukol@444.hu címre várjuk.
Illusztráció: Kiss Bence/444
Kikerült a szivárványos zászló a Városházára, „mert ott a helye”.
Nem mintha eddig gyakran történt volna ilyesmi.
Pedig volt, aki szerint egyenesen a woke nevű szellemi zsákutca szenvedett vereséget.
Ez a fajta látvány- és gesztuspolitizálás semmit nem ér, senkinek sem lesz tőle jobb.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.