A feltámadás napja

Igazi hullámvasút volt a világbajnokságon a második vasárnap, ami az előzetes várakozásokat és a végeredményeket illeti. Így alakult a négy mérkőzés:

Vagyis azokról szólt a nap, akik eddig vagy nem tudtak nyerni és gólt sem rúgtak (Horvátország, Marokkó), vagy korábban megalázó vereséget szenvedtek (Costa Rica és Németország), és most mégis életben maradtak.

A kis csapat magára talált

Érdekes fejlemény, hogy akiket az első körben nagyon megvertek (Iránt az angolok 6-2-re, Costa Ricát a spanyolok 7-0-ra), azok a második körben összeszedték magukat, és nyertek: Irán pénteken Walest 2-0-ra, Costa Rica vasárnap Japánt 1-0-ra győzte le.

photo_camera Fotó: RAUL ARBOLEDA/AFP

A vb talán legrosszabb, teljesen eseménytelen első félideje után nagyot küzdött a két válogatott, végül Costa Rica története során először győzte le a japánokat, pedig mindössze kétszer lőttek kapura, abból csak egyszer pontosan. Miután az első meccsen a spanyolok ellen egyszer sem jutottak el lövésig, így a statisztikájuk a következő: két meccs, egy kaput eltaláló lövés, egy gól, három pont. Amivel még simán versenyben vannak a továbbjutásért.

A japánok persze a vesztes meccsen is eltakarítottak maguk után. Bár, ha visszafelé nézzük meg, akkor azt látjuk, hogy nevetve szórják szét a lelátón a szemetet:

Belgium leszerepelt

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.