Széttrolkodták a netezők Deutsch Tamás internetes konzultációját

INTERNET
2015 március 31., 09:29
comments 119

"Sikeresnek és eredményesnek" nevezte Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az internetes konzultációt, aminek megszervezésével és lebonyolításával személyesen Orbán Viktor miniszterelnök bízta meg, miután a kormány a tiltakozások hatására tavaly kénytelen volt megváltoztatni az internetes adatforgalomra kivetett adóra vonatkozó terveit.

Deutsch munkához látott, létrehozta az internetkon.hu nevű oldalt, ahová mindenki beküldhette kérdéseit, témajavaslatait. A beküldési határidő lezárult, a miniszterelnöki megbízott a következőkről számolt be:

  • Február 3. és március 26. között 68 ezren látogattak el a konzultáció honlapjára, az internetkon.hu-ra.
  • A 4618 bejegyzésből 2770 tartalmazott kérdés- vagy témajavaslatot,
  • ezek 1152 konkrét kérdést jelentettek.
  • A kérdés- és témajavaslatokat kedden délelőtt a beérkezés sorrendjében, szerkesztetlen formában közzé is tették a honlapon.

És hogy mi lesz most?

  • Deutsch tíz napon belül állítja össze azt a 20 pontból álló kérdéssorjavaslatot, amelyről az azt követő két hétben egyeztet még az érintettekkel.
  • A végleges kérdéssorról április végén dönthet a kormány.
  • Májustól júliusig szavazhat minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár.
  • Az eredményeket szeptemberre összesítik és terjesztik a kormány elé.

A konzultációra beérkezett kérdések, javaslatok jelentős része még mindig a netadót ostorozza, sokan felvetik az iskolai internetoktatást, a tartalomszűrés, a netsemlegesség (net neutrality) kérdését, illetve azt, hogy az internetes hozzáférés járjon minden állampolgárnak alanyi jogon, esetleg ingyen.

Összeszedtünk 12 tökéletes trollt, aki bekonzultálta ötleteit, amiket betűhíven közlünk. Ha szerencsénk van, az ő javaslataikról szavaz majd az ország minden 14 éven felüli állampolgára Magyarország első virtuális népszavazásán. Aminek tartalmáról és eredményéről természetesen a kormány dönt majd.

12. Ha tömörített tartalmat töltök le, az adócsalás?

11. Ön szeretne-e internetadót fizetni?

10. Lehessen-e hazudni az interneten? Az interneten sokan névtelenségbe burkolózva hazugságokat terjesztenek. Kiegészítse-e a parlament az alkotmányt az internetes hazudozás tilalmával?

9. ne legyen net adó, mert baromság,pláne, hogy jön a világban a díjmentes net.

8. NEM LESZ INTERNET ADÓ

7. Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam takarodjon az internet közeléből, és inkább a megoldatlan alapfeladataival foglalkozzon?

6. Ne nyúlj hozzá, így jó ahogy van!!!

5. MAGYAR NEMZETI INTERNETSZOLGÁLTATÓ.

4. Ha lesz ingyenes vagy kedvezményes internetszolgáltatás, kik fogják kapni, milyen jogcímen és hogyan lehetne rá jelentkezni/pályázni?

3. Ha az állam bevételt szeretne az internetből, akkor csináljon egy JÓLMŰKÖDŐ vállalkozást ami a pénzt termeli.

2. Szigorítani kéne az internetet!Ezzel arra utalok, hogy a szexuális tartalmú oldalakon regisztrálni keljen amiben a személyi igazolvány számát is kötelező legyen beírni.És azt az állam egyik felelős rendszerébe kell küldeni.Ha kiskorúak regisztrálnak az ilyen tartalmú oldalakon akkor rendőrségi majd bírósági eljárás legyen.

1. Akarja-e biztosítani a vélemények (commentek) megkülönböztethetőségét tekintettel az alábbiakra: A véleményalkotó a) valós személy véleménye saját álláspontját adott pillanatban teljességre törekvően tükrözi. b) valós személy véleménye valamely felvállalt irányú meggyőzésre,befolyásolásra törekszik c) fantom felhasználó személye ismeretlen

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.