Fonyó Károly: Nem vettük komolyan, hogy Andy Vajna meg akarja venni a TV2-t

2015 október 15., csütörtök 17:40
205

Óriási fordulatok kísérik a TV2 megvásárlását.

Először Andy Vajna kormánybiztos jelentette be, hogy a cége megvette a TV2-t, ráadásul Dirk Gerkenst nevezi ki új vezérigazgatónak.

Csakhogy a Simicska Lajoshoz közel álló Fonyó Károly által vezetett Megapolis Media Zrt. közölte, hogy nem érvényes a szerződés, amivel Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. megvette a TV2 Media Group Holdings Kft.-től a TV2-t, mivel Fonyóék 2 nappal megelőzték, így a TV2 az övék.

Fonyó Károly este telefonos interjút adott az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol elmondta, hogy Yvonne Dederick és Simon Zsolt tudomásul vették azt, hogy a Megapolis megvette a csatornát, ezért értetlenül állnak azelőtt, hogy miért akarták azt eladni Vajnáéknak is. A bonyolult szerződés részleteibe viszont nem akart belemenni.

Kálmán Olga kérdésére Fonyó azt is elmondta, hogy ez egy friss beszerzés, korábban nem volt a TV2 tulajdonosa. Hogy volt-e elővásárlási joguk, azt Fonyó sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. Fonyó most azt állítja, hogy ő a TV2 Media Group Holdings Kft. új ügyvezetője.

Fonyó azt is állította, hogy korábban nem vették komolyan azokat a kiszivárgó híreket, hogy Andy Vajna meg akarja venni a TV2-t.

Azzal kapcsolatban, hogy mik a terveik a csatornában, most nem akart beszélni, de pár nap múlva visszatérhetnek rá.

A TV2 főleg az amerikai stúdiók felé több milliárdos adóssága van, de Fonyó szerint a felvásárlás így is jó üzlet. Hogy mennyiért vették meg a TV2-t, az üzleti titok.

A TV2, vagy legalábbis annak sajtóosztálya egyelőre Vajnát ismeri el a tulajdonosának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt