Fonyó Károly: Nem vettük komolyan, hogy Andy Vajna meg akarja venni a TV2-t

Média
2015 október 15., 17:40
comments 201

Óriási fordulatok kísérik a TV2 megvásárlását.

Először Andy Vajna kormánybiztos jelentette be, hogy a cége megvette a TV2-t, ráadásul Dirk Gerkenst nevezi ki új vezérigazgatónak.

Csakhogy a Simicska Lajoshoz közel álló Fonyó Károly által vezetett Megapolis Media Zrt. közölte, hogy nem érvényes a szerződés, amivel Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. megvette a TV2 Media Group Holdings Kft.-től a TV2-t, mivel Fonyóék 2 nappal megelőzték, így a TV2 az övék.

Fonyó Károly este telefonos interjút adott az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol elmondta, hogy Yvonne Dederick és Simon Zsolt tudomásul vették azt, hogy a Megapolis megvette a csatornát, ezért értetlenül állnak azelőtt, hogy miért akarták azt eladni Vajnáéknak is. A bonyolult szerződés részleteibe viszont nem akart belemenni.

Kálmán Olga kérdésére Fonyó azt is elmondta, hogy ez egy friss beszerzés, korábban nem volt a TV2 tulajdonosa. Hogy volt-e elővásárlási joguk, azt Fonyó sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. Fonyó most azt állítja, hogy ő a TV2 Media Group Holdings Kft. új ügyvezetője.

Fonyó azt is állította, hogy korábban nem vették komolyan azokat a kiszivárgó híreket, hogy Andy Vajna meg akarja venni a TV2-t.

Azzal kapcsolatban, hogy mik a terveik a csatornában, most nem akart beszélni, de pár nap múlva visszatérhetnek rá.

A TV2 főleg az amerikai stúdiók felé több milliárdos adóssága van, de Fonyó szerint a felvásárlás így is jó üzlet. Hogy mennyiért vették meg a TV2-t, az üzleti titok.

A TV2, vagy legalábbis annak sajtóosztálya egyelőre Vajnát ismeri el a tulajdonosának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.