Kósa Lajosnak elakadt a szava, amikor Habony Árpádról kérdeztük

POLITIKA
2016 február 22., 14:04

Az elmúlt napokban ismért felmerült a kérdés, ki is az a Habony Árpád, és miért olyan fontos ember ő, hogy még a Szépművészeti Műzeum igazgatója is azt mondta, az intézménynek jól jött, hogy ingyen tarthatta ott az esküvőjét.

Azt ugyanis még soha egyetlen fideszes politikus sem mondta el nyilvánosan, valójában mi közük van hozzá. Legutóbb még a rendkívül rutinos nyilatkozó Tarlós István is belezavarodott a kérdésbe, illetve elég látványosan nem akart egyenes választ adni erre.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatót tartott a parlamentben. Ekkor az ATV tudósítója megkérdezte tőle, hallgat-e Habony tanácsaira. Kósa ekkor azt mondta, van olyan kérdés, amiben hallgat rá, más kérdésekben nem. A visszakérdezésre, hogy például milyen kérdésben hallgat rá, Kósa némi gondolkodás után azt mondta:

"Árpád azt mondja, hogy a pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni."

Kósa viszont nem ért vele egyet, szerinte, már csak udvariasságból is, de válaszolni kell minden kérdésre. Ezzel Kósa ugyan nem válaszolt a kérdésre, hiszen az éppen arra vonatkozott, mi az, amiben megfogadta a tanácsát, mégis olyan történt, ami korábban nem: egy fideszes politikus konkrét példát mondott arra, hogy milyen tanácsot kapott Habonytól.

Ezután megkérdeztük, ezt a tanácsot Habony milyen minőségben, milyen funkcióban, milyen szerepben adta. Ekkor következett a fenti videón látható jelenet.

Botos Tamás- Plankó Gergő  - Tamás Bence Gáspár